02:30, pon, 6. Maj

FOTO: Na Jezernikovih dnevih predstava o fini gospe in postavitev razstave ročnodelskih izdelkov





V soboto zvečer so v kulturnem domu v Lovrencu na Pohorju pripravili zanimivo komedijo “Jaz pa sem tako fina”, ki jo je uprizorilo Kulturno umetniško društvo Vidovo iz Šentvida pri Stični.

V bližnjem prireditvenem prostoru pa so članice Društva upokojencev Lovrenc na POhorju, sicer pa tudi priljubljene Pikapolonice, pripravile razstavo ročnodelskih izdelkov, k sodelovanju pa so povabile tudi Lovrenčane, ki sicer niso v društvu Pikapolonic, imajo pa svoje izdelke, tako se lahko na razstavi, ki bo odprta še nekaj časa vidi tudi slike in velik kip. Ob tem pa so v ospredju tudi pleteni copati, ki jih pridne Pikapolonice izdelujejo za mariborsko porodnišnico. Na razstavi je tudi posebna skrinjica, škatla, kjer se v okviru Jezernikovih dni zbira prostovoljne prispevke za oškodovane v nedavnih ujmah v Sloveniji.

Gledališka ekipa iz KUD Vidovo iz Šentvida pri Stični je poskrbela za smeh v Kulturnem domu v Lovrencu na Pohorju. V komediji o fini gospe, ki si želi biti pred drugimi zelo fina, hkrati pa je zelo negativna do svoje družine in nekaj drugih ljudi, se vidi tudi kritiko dvoličnosti, kakršno se ni našlo samo v 19. stoletju, v katerem se zgodba dogaja, ampak tudi sedaj, tako pri posameznikih kot v družbi. Medtem ko so gledališčniki zabavali obiskovalce, so se odpovedali svojemu honorarju v korist oškodovanih v nedavni ujmi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.