21:08, pon, 29. Apr

FOTO: Na mariborskem Trgu svobode je iz kotličkov dišalo za dober namen





Danes, 13. aprila, je Rotary club Maribor Lent pripravil kuhanje različnih jedi na žlico v kotlih – seveda z dobrodelno noto.

Predsednica RC Maribor Lent v obdobju 2023/24 Ida Baš je za Lokalec.si povedala: “7. Rotarijski pisker, Rotary club Maribor Lent ga organizira torej sedmo leto zapored. Namen pa je, da ljudje vzamejo hrano, ki je skuhana, ki je v teh kotlih pripravljena, v zameno za prostovoljne prispevke.”

“Vse ekipe se potrudijo po svojih močeh, dodajo svoje začimbe, prinesejo to, kar želijo, da je v teh kotlih skuhano. To so jedi na žlico. Zakaj jedi na žlico? Običajno imamo ta pisker oktobra, torej jeseni. Letos se je obrnilo drugače, ker imamo zdaj 15-letnico kluba Rotary club Maribor Lent in smo združili to z dvema pobratenima kluboma – to sta Rotary club Kruševac iz Srbije in Bad Orb iz Nemčije,” nam še pove Ida Baš.

“Zelo na tesno je šlo, moram priznati, Kruševčani so izjemno dobri. Dobili so tudi prvo mesto za stojnico, ker seveda nudijo in prinesejo krasne jedi s seboj. Doma narejene, nič kupljenega v trgovini. Potrudijo se tudi stojnico okrasiti, tudi hrano pripravijo seveda odlično. Ampak tokrat jih je pa premagal Rotary klub Ptuj. Smo veseli, da so bili z nami danes, da so kuhali, moram povedati, da so tudi drugi trije mariborski klubi kuhali,” pa o najbolje ocenjenih danes pove Baševa.

Dobrodelni prispevki so letos namenjeni folklori, že pred letom so namreč začeli s projektom “folklora v osnovne šole”: “Ker v osnovnih šolah niso več plesali, kolikor se pač skozi program srečajo s kulturno dediščino naše dežele. Pa smo rekli, zakaj pa ne bi tudi otroci spoznavali skozi ples folkloro. In tako organiziramo, zdaj maja bomo imeli že 10. folklorni festival, ki smo ga poimenovali po Radu Wuteju, ki je bil naš ustanovni član in idejni vodja tega festivala. Vedno damo dvema šolama denarja za po 20 narodnih noš. Zato, da otroci lahko plešejo, da se lahko pokažejo in na tem festivalu je običajno tako živahno, da smo izjemno veseli tega projekta.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.