01:08, ned, 5. Maj

FOTO: Na Muti na slavnostni seji ob 29. občinskem prazniku nagradili izstopajoče posameznike





Na slavnostni seji na Muti so podeljevali priznanja občine, priznanja županje in posebna priznanja posameznikom. Za občino Muta je leto 2023, leto jubilejev.

Obeležujejo namreč 450 let kovaštva, 50 let muzeja, nekaterim društvom v občini pa so podelili tudi priznanja občine ob jubilejnih priložnostih. Priznanja so prejeli, za 30 let delovanja; Cerkveni pevski zbor Pernice, Mešani pevski zbor Zvon ter Društvo izgnancev Slovenije 1941-1945, za 70 let delovanja Društvo tabornikov rod Bistrega potoka Muta ter Kmečka godba Pernice ob 120. obletnici.

Priznanje županje je prejela Skupina Muca Copatarica za pletenje copatkov in kapic za novorojenčke v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec. Priznanje občine je prejela še Marija Poročnik za večletno sodelovanje v Cerkvenem zboru Pernice, v katerem poje že 30 let, pela je tudi pri Ženskem pevskem zboru Klasje in Cerkvenem pevskem zboru Muta in za številna družbeno koristna dela.

Bronasti grb je prejela Marina Galer za večletno delo v korist občank in občanov, vedno se je zavzemala za razvoj podeželja, je tudi aktivna članica kmečkih žena. Med drugim se ukvarja tudi s čebelarstvom, je pa tudi ustanoviteljica Cerkvenega pevskega zbora Pernice.

Bronasti grb je prejela tudi Alojzija Gerhold, humanitarka, predsednica župnijske Karitas, katere vodenje je prevzela leta 2005, po 17-ih letih je predala vodstveno funkcijo. Pa vendar je še vedno predana članica z izjemnim čutom za sočloveka.

Srebrni grb je prejel Rupert Krajnc, izjemen godbenik tajnik in podpredsednik godbe, ki je k njej pristopil leta 1984 in takrat igral činele, kasneje pa se je naučil igrat še na bas in tubo, katero igra še danes. Krajnc je tudi organizator mnogih dogodkov in koncertov godbe. Za kulturni program na seji so poskrbeli MePZ Zvon ter Glasbena šola Melodija.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.