18:26, pet, 3. Maj

FOTO: Na nekdanjem kopališču v Radencih je nastal nov prireditveni prostor amfiteater, na katerem je danes nastopil duo Maraaya





Prav na mestu nekdanjega kopališča v parku v Radencih so v nekdanjem bazenu naredili nov prireditveni prostor in ga danes uradno odprli. Najprej je na odru v “bazenu” zaigrala domača skupina Tempo, sledil je prerez traku, nato pa nastop dua Maraaya s skupino.

Več let je letno kopališče v parku samevalo. Kot pravi podžupan občine Radenci Franjo Mulec, tam ni bilo nobenega življenja. Odločili so se, da bodo naredili amfiteater, kjer bo vsak občan imel možnost graditi spomine. Dejal je, da bodo še dograjevali in nadgradili tako sam amfiteater po potrebi, zagotovo pa še okoli njega. V nekdanjem bazenu so postavljene tudi klopi, tako da se bodo gledalci lahko tudi usedli. Poleg sedišč je prostor tudi za stojišča.

Gradili pa bodo tudi okrog amfiteatra. Mulec je dejal, da bi Radenci bili tisto srce, ki jih povezuje in združuje.

Že pred 18. uro je bila na odru domača skupina Tempo, ki se je prijavila na rzpis. POdžupan je dejal, da so fantje fenomenalni. Temu je sledil kratek govor podžupana, ki je skupaj z drugim podžupanom Miranom Jelenom prerezal trak za odprtje amfiteatra.

Odprtje amfiteatra v Radencih: nastop skupine Tempo
Podžupana sta odprla amfiteater v Radencih

Nato pa je na oder stopil duet Maraaya skupaj s spremljajočo skupino.

Odprtje amfiteatra v Radencih: nastop dua Maraaya

Sedišča so bila kar hitro zasedena, tako tudi stojišča ob njih, okrog amfiteatra pa so ob ograji stali še številni obiskovalci, ki so prišli na odprtje amfiteatra in na koncert tako predskupine kot tudi glavnega nastopajočega – dueta Maraaya.

Odprtje amfiteatra v Radencih: nastop dua Maraaya
Zgornji del amfiteatra v Radencih

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.