10:23, pet, 3. Maj

FOTO: Na obisku vlade dijaki iz Maribora





V okviru vladnega pedagoškega programa Aktivno državljanstvo so se predstavitve vlade in njenega dela udeležili dijakinje in dijaki Strokovnega izobraževalnega centra Brežice ter Lesarskega centa Maribor ter njihovi profesorji.

Obiski dijakov trajajo dve uri in v tem času jim predstavniki Kabineta predsednika vlade, Urada vlade za komuniciranje in Protokola Republike Slovenije predstavimo vlado in njeno delo. Pri izvedbi obiska sodelujejo tudi sodelavci Policije, ki dijake varnostno pregledajo, in Generalnega sekretariata vlade, ki skrbijo za ustrezno pripravljene prostore, kjer obisk poteka.

VIR: Vlada RS

Dijake je v kristalni dvorani predsedniške palače nagovoril državni sekretar Ministrstva za javno upravo Jure Trbič. Mlade je spodbudil, da se zavedajo svoje vloge v družbi in jih pozval, da se aktivno vključujejo v različne dejavnosti, tudi v svojem lokalnem okolju. Izpostavil je tudi, da je v demokraciji udeležba na volitvah zelo pomembna.

Dijake so razdelili v dve skupini, eni je sodelavka Protokola predstavila predsedniško palačo in delo Protokola. Dijaki v drugi skupini pa so se v tiskovnem središču preizkusili v vlogah ministrov in novinarjev na simulaciji novinarske konference. Seznanili so jih tudi z drugimi nalogami Urada vlade za komuniciranje.

VIR: Vlada RS

Dijake, ki so ali bodo kmalu polnoletni, so pozvali, da spremljajo delo vlade in ostalih vej oblasti in da se udeležujejo volitev. Prvo priložnost imajo že letos junija, ko bomo volili slovenske predstavnike v Evropskem parlamentu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.