00:25, čet, 2. Maj

FOTO: Na Osnovni šoli Muta pripravili zaključek projekta Čajanke ob knjigah ter podelili učencem in učenkam nagrade





Na Osnovni šoli Muta so v sodelovanju s Knjižnico Radlje ob Dravi imeli zaključek projekta Čajanke ob knjigah. Projekt sicer poteka že več kot deset let.

Na šoli že vrsto let izvajajo čajanke ob branju in tako spodbujajo učence k branju, druženju ob knjigah, ob tem pa si želijo, da gre za prijetne trenutke, je povedala pomočnica ravnateljice Helena Boh. In dejala, da upajo, da učenci primejo nato kakšno knjigo v roke tudi takrat, ko ne gre za šolo.

Tanja Repnik iz Knjižnice Radlje ob Dravi je sicer opozorila, da na splošno bralna kultura upada in da mladi manj posegajo po knjigah, a da na Muti ni tako, saj tu radi berejo, čajanke pa so dobro obiskane. Mladi lahko sodelujejo s predlogi, v knjižnici pa nato naredijo izbor knjig. Obravnavajo problemske teme, čez šolsko leto pa jih nato prebirajo in se o njih pogovarjajo.

Tudi letos so to naredili, včeraj pa učencem in učenkam, ki so sodelovali, podelili praktično darilo, tisti, ki so se udeležili vseh čajank in bralnega maratona, pa so dali še knjižno darilo.

Učenci in učenke na šoli so ob koncu projekta pripravili predstavo kot televizijsko oddajo s pogovori in uprizoritvami odlomkov iz raznih knjig ter drugo.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.