21:00, sob, 18. Maj

FOTO: Na Ptuju dobili nov skate park

V Ljudskem vrtu na Ptuju so danes svojemu namenu predali sodoben Skate park Ptuj za rolkanje, BMX kolesarjenje prostega sloga, rolanje in vožnjo s skiroji.

Slovesno ga je odprla županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek. Projekt »Ureditev skate parka Ptuj« je projekt participativnega proračuna Mestne občine Ptuj za leto 2023.

Obstoječi rolkarski poligon v Ljudskem vrtu soo razširili in uredili v sodoben skate park, ki se razprostira na 617 kvadratnih metrov površine. Gre za posodobitev javne zunanje športne infrastrukture, namenjene rolkanju, rolanju, vožnji z BMX kolesi prostega sloga in vožnjo s skiroji.

Odprtje skate parka na Ptuju, prerez traku. Vir. MO Ptuj

Skupna vrednost investicije je 124.217,23 evra, od tega je gradnja skate parka znašala 115.236,32 evra, stroški geodetskih storitev, strokovnega arheološkega in gradbenega nadzora pri gradnji ter izvedba panelne ograje ob objektu pa 8.980,91 evra. V proračunu so zagotovili 70.996,53 evra, uspešni so bili pri pridobivanju sredstev s strani Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport v višini 43.220,70 evra, donacija Perutnine Ptuj pa znaša 10.000,00 evra.

S skate parkom pridobivajo nov prostor za druženje različnih ciljnih skupin, uporabniki pa sodobne in varne površine za urbane športe, ki bodo dostopne vsem.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.