03:58, pon, 29. Apr

FOTO: Na slavnostni seji v Radljah ob Dravi podelili nagrado občine ter plakete





Včeraj je v Radljah ob Dravi potekala slavnostna seja občinskega sveta.

Slovesnost je potekala v okviru občinskega praznika občine Radlje ob Dravi, ki se zaključuje ta vikend. V svojem pozdravnem nagovoru je župan Alan Bukovnik povzel prvo leto mandata, izpostavil je uspešno izpeljane projekte ter napovedal, kakšni so načrti za naprej. Na slavnostni seji so podelili nagrado občine ter plakete občine Radlje ob Dravi.

Nagrado občine je prejel ANTON VODUŠEK za dolgoletno delovanje kot prostovoljec na različnih področjih v občini. Ta področja vključujejo Društvo prijateljev mladine, Društvo upokojencev, Združenje borcev za vrednote NOB, krajevno skupnost, je pa tudi občinski svetnik.

Plakete občine so prejeli:

Ekipa veteranov Športnega društva Havaji iz Spodnje Vižinge, s predsednikom Blažem Ehmanom, za izjemen prispevek k razvoju kraja. Društvo ima že skoraj 50-letno zgodovino, ki je prepletena z izjemnim duhom in zavezanostjo k pozitivnim spremembam v lokalni skupnosti.

Evald Lampreht, za dolgoletno delovanje v Planinskem društvu Radlje ob Dravi in prispevku k razvoju ter promociji občine. S svojim predanim delom in prispevkom pomembno vpliva na uspešno delovanje društev ter lokalne skupnosti. Posebej zanimiv je tudi njegov prispevek k promociji kraja preko vloge grofa Sigfrida Marenberškega. S tem je ustvaril dodatno dimenzijo lokalnim prireditvam in dogodkom, kar je prispevalo k privabljanju pozornosti ter povečanju prepoznavnosti občine.

Ivan Gašper, za dolgoletno delovanje v Medobčinskem društvu invalidov »Drava« Radlje ob Dravi, zlasti na področju športa, kot so kegljanje in streljanje. Prevzemanje vodenja športnih sekcij in aktivno sodelovanje pri delovanju društva sta bila ključna za rast in prepoznavnost društva.

Kulturno športno turistično društvo Dobrava, za 20 let delovanja. S svojimi dejavnostmi so uspeli združiti vaščane in druge občane ter postali prepoznavni po številnih prireditvah in aktivnostih. Njihovo delovanje je izjemno pomembno za ohranjanje kulturne dediščine in dvig kvalitete življenja v majhnem naselju.

Milka Čolnik, za dolgoletno delo v društvih. Je izjemno predana in dejavna članica Združenja borcev za vrednote NOB in Društva upokojencev v kraju Radlje ob Dravi. Njen prispevek k ohranjanju spomenikov, obeležij ter skrbi za njihov lep izgled, kot tudi širjenju vrednot, ki jih zagovarja Združenje borcev, kaže na njeno globoko predanost in odgovornost do svoje skupnosti.
Slovesnost je glasbeno popestrila zasedba Glasbene šole Radlje ob Dravi.

Foto utrinki:

Več v Občinskem informatorju.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.