14:06, ned, 28. Apr

FOTO: Na slavnostni seji v Vuzenici podelili nagrade in priznanja zaslužnim občanom





Včeraj je v Vuzenici potekala slavnostna seja občinskega sveta.

V občini Vuzenica praznujejo občinski praznik 15. avgusta in v tem času priredijo tudi slavnostno sejo, letos pa so jim načrte prekrižale strahovite posledice poplav. Vseeno pa so proslavili svoj praznik, četudi par tednov kasneje.

Občane in druge obiskovalce je uvodoma pozdravil župan Franjo Golob. V svojem nagovoru se je dotaknil težkih časov, ki so za njimi. Izjemno ponosen je na trdoživost in srčnost vseh sokrajanov, saj so le tako lahko skupaj prestali najtežje.

Na slavnostni seji so podeljevali priznanja na področju športa ter naziv športnika leta, plakete občine ter nagrado občine kot najvišje priznanje. Priznanja na področju športa sta prejeli Nadin Ferk za dosežke na področju nogometa ter Lia Seitl za dosežke na področju petanke. Naziv športnice leta pa je prejela Mojca Haberman, ki tekmuje v potapljanju na vdih in dosega izjemne mednarodne rezultate.

Plakete občine Vuzenica so prejeli:

Ivana Ivica Filipi, ki je med leti 2009 in 2023 bila predsednica Planinskega društva Vuzenica in naredila ogromno za njegov razvoj; Društvo petanke Arnika za 20. obletnico delovanja ter Stanislav Naglič, prostovoljec in aktivni član Rdečega križa ter podpredsednik območnega združenja RK Radlje ob Dravi.

Nagrado občine Vuzenica je prejela Antonija Miško, predsednica Društva invalid. Zaradi nje je to društvo eno izmed aktivnejših v občini, k čemur priča tudi zadovoljstvo članov. Dobro sodeluje tudi z drugimi društvi predvsem pa posveča posebno skrb ranljivejšim skupinam v družbi. Nagrada pa priča v prvi vrsti njenemu dolgoletnemu nesebičnemu delu v dobro občanov.

Sejo pa je glasbeno popestril kvartet saksofonistov iz glasbene šole Radlje ob Dravi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.