22:18, čet, 28. Mar

FOTO: NK Pohorje se je odločil za glas razuma v sporu z Občino Ruše in uredil stadion





NK Pohorje iz Ruš je po vseh zapletih okrog tega, kdo bi moral urediti nogometni stadion, okolico stadiona in pokositi travo,  sprožil akcijo in preko družbenega omrežja pozval ljudi za pomoč pri urejanju. Ker so hoteli rešiti “zadeve glede vzdrževanj športnih površin v glasu razuma”, kot so zapisali na družbenem omrežju Facebook.

NK Pohorje se je lotil organiziranja akcije in jo izpeljal, čeprav klub oziroma društvo ni upravitelj igrišča, kot zatrjuje Občina Ruše. O tem sporu smo že poročali in zapisali, da Občina Ruše v svojih navedbah NK Pohorje imenuje za upravitelja igrišča in s tem zavaja, saj je klub le najemnik, dejanski lastnik pa je Občina Ruše. Tako namreč določa Zakon o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti  (Uradni list RS, št. 11/18 in 79/18), kjer je zapisano, da  je upravljavec občinskega stvarnega premoženja (nepremičnega in premičnega) občina ali druga oseba javnega prava. Društvo pa ni oseba javnega prava. Lastnik in hkrati upravljavec, torej Občina Ruše na čelu z županjo Urško Repolusk, bi torej moral poskrbeti za ravnanje s svojim stvarnim premoženjem in na svoj račun (po zakonu na račun lastnika) izvesti vse pravice in dolžnosti, povezane s tem stvarnim premoženjem. Torej tudi urediti okolico stadiona in pokositi travo. A tega občina ni naredila, ampak se je sklicevala na to, da je NK Pohorje upravitelj, ker je najemnik.

Pri NK Pohorju pa so ugotovili, da Občina Ruše ne namerava narediti, kar ji veleva zakon, zato so se lotili akcije urejanja okolice sami. Na družbenem omrežju Facebook so tako prejšnji teden pozvali občane in občanke, da jim pomagajo pri petkovi akciji. Kot so nam povedali na NK Pohorje, so se “za akcijo odločili tako trenerji kot tudi igralci”.

Poziv NK Pohorje na družbenem omrežju za urejanje okolice in košnjo trave. Vir: Facebook
Poziv NK Pohorje na družbenem omrežju za urejanje okolice in košnjo trave. Vir: Facebook

Akcijo urejanja so nato dejansko tudi izvedli v petek, 21. junija, in jo dokumentirali. Na pobudo se je, po podatkih kluba, udeležilo več kot 20 občanov, med njimi pa ni bilo predstavnikov občine.

Objava na družbenem omrežju o uspešno izpeljani akciji urejanja stadiona. Vir: Facebook stran NK Pohorje
Objava na družbenem omrežju o uspešno izpeljani akciji urejanja stadiona. Vir: Facebook stran NK Pohorje

V NK Pohorje pa kljub vsem zapletom upajo, da se bodo lahko čim prej usedli z županjo in drugimi predstavniki občine Ruše, saj, kot pravijo, “objekta ne more vzdrževati en sam hišnik in ekipa, ampak je treba najti ustrezno rešitev. Kar pa ne velja samo za nogometni stadion, ampak za vse objekte v Rušah.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.