03:22, sre, 7. Dec

FOTO: Nov dom starejših občanov v občini Hoče-Slivnica sprejel prve stanovalce

V SeneCura domu starejših občanov v občini Hoče- Slivnica je vodstvo potem, ko so prejeli vsa potrebna dovoljenja in zaposlili prve sodelavce ter novo direktorico doma Dr. Tanja Žmavc, sprejelo tudi prve stanovalce, ki so se v dom vselili prav te dni, še pred novoletno-božičnimi prazniki.

Med prvimi stanovalci sta občanka občine Hoče-Slivnica in stanovalec iz sosednje občine. “V naslednjih dneh nadaljujemo nadaljnje vselitve in v načrtu imamo, da bomo novoletne
praznike v novem domu praznovali že z 10 – 15 stanovalci,” pravi Mag. Sanda M. Gavranovič, poslovna direktorica SeneCura za Slovenijo. Dom, ki ga sestavljata pritličje in še dve nadstropji, bo skupaj lahko sprejel 150 stanovalcev in ima tudi oddelek za osebe z demenco.

V pritličju, od koder je možen tudi izhod na vrt, se nahaja 2x oddelek demence s skupaj 24 enoposteljnimi sobami. V prvem nadstropju je 2x oddelek za osebe z demeco in 2x klasičen oddelek, skupaj je v prvem nadstropju 59 enoposteljnih sob in 2 dvoposteljni sobi. V drugem nadstropju je 4x klasičen oddelek, ki ima 59 enoposteljnih sob in 2 dvoposteljni sobi. Celoten dom ima tako skupaj 142 enoposteljnih in 4 dvoposteljne sobe.

V primeru epidemij bo mogoče v domu tudi ločevanje po nadstropjih in bo prostor za t.i. rdeče cone in sive cone. “Pred samim domom imamo tudi 50 klasičnih parkirnih mest ter 2 parkirni mesti za invalide. Parkirna mesta so namenjena tako zaposlenim kot obiskovalcem doma. V domu bo obratoval tudi frizer in samopostrežna kavarna,” pojasnjuje Sanda M. Gavranovič,
poslovna direktorica SeneCura za Slovenijo ob sprejemu prvih stanovalcev doma in dodaja, da bodo z zaposlovanjem kadra v domu Hoče-Slivnica nadaljevali še cel december in prihodnji januar, saj v domu potrebujejo več kot 70 ljudi različnih profilov.”

Doslej so zaposlili že vodstveni kader, vzdrževalca, diplomirane medicinske sestre, vodjo kuhinje, nekaj zaposlenih na področju zdravstvene nege, pralnice in kuhinje. Za polno zapolnjenost zmogljivosti doma pa jim zaposlitvene izzive predstavljajo kadri v zdravstveni negi (bolničarji in zdravstveni tehniki) Skupina SeneCura omogoča tudi 100% plačilo šolnine za bolničarje in zdravstvene tehnike. Za zaposlene nudijo tudi božičnico in višji regres.

SeneCura trenutno tako upravlja štiri domove v Sloveniji, in sicer SeneCura Dom starejših občanov Maribor, v Radencih in Vojniku in Hoče-Slivnica. V nov Dom bodo prve stanovalce
sprejeli po novem letu tudi v občini Žiri, gradbena dela že potekajo tudi za nov dom v Komendi. S pripravljalnimi deli so že pričeli tudi v Pivki, kjer nameravajo v kratkem položiti temeljni kamen za nov Dom. Nove koncesije pa so letos februarja prejeli še za dom starejših v Rušah, Šentjerneju in Mislinji ter za nadgradnjo oddelka za osebe z demenco v Mariboru, za kar še pripravljajo projektno gradbeno dokumentacijo.

Informacije o vpisu oziroma postopku prijavljanja in sprejemanja stanovalcev v SeneCura dom starejših občanov Hoče-Slivnica objavljajo na spletni strani, kjer obveščajo tudi o prostih delovnih mestih. Prednost pri sprejemu v dom, imajo občani občine Hoče-Slivnica in bližnjih drugih krajev.

Vsak, ki bi se želel zaposliti v novem domu, lahko odda svojo prijavo na kadri.hoce-slivnica@senecura.si.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *