12:17, pet, 17. Maj

FOTO: Nov primer odvržene hrane v naravi. Zdi se, da je nekdo odvrgel kar celo kuhinjo v gozd





Nov primer metanja hrane, pohištva in drugih stvari v naravo kroži po družbenih omrežjih.

“Dragi fb prijatelji na pomoč. Včeraj 27.10. med 18.00 in 20.30 je ob cesti v našem gozdu za Piramido nek SVINJAR odvrgel kuhinjske elemente polne stare suhe hrane (rdeči križ) in nekaj aparatov in posode,” je zapisala uporabnica Facebooka Mojca Korošec. Na slikah je res videti staro pohištvo in kupe hrane ter drugih stvari, ki jih je nekdo odpeljal v gozd in tam odvrgel.

Odvržena hrana, kuhinjsko pohištvo in smeti v gozdu. Vir: Facebook

Očitno je, da tisti, ki so odvrgli stvari in hrano, onesnažujejo naravo, prav žalostno pa je videti, da gre ponovno za metanje hrane, ki jo sicer dobijo socialno ogroženi. Ljudje se tako v komentarjih pod objavo na Facebooku sprašujejo, kakšen karakter ima oseba, ki je vse to odvrgla, ali gre za žensko ali moškega, ali je kdo obnavljal kuhinjo in enostavno vrgel staro z vso vsebino v naravo. Ne nazadnje so v Sloveniji zbirališča odpadkov, kamor bi lahko lastnik vse to odpeljal, hrano, če je še uporabna in je ne potrebuje, pa dal komu, ki ne more sam kupiti.

Odvržena hrana, kuhinjsko pohištvo in smeti v gozdu. Vir: Facebook

Mojca Korošec je še zapisala: “Če je kdo opazil, da je kakšen sosed, znanec prenavljal stanovanje in so vam kakšne stvari poznane mi prosim javite, da se ga prijavi policiji. Definitivno pa gre prijava naprej in upamo da se med smetmi najde kar nas privede do krivca.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.