00:21, tor, 30. Apr

FOTO: Nov zdravstveni dom v Lovrencu na Pohorju čaka le še na preselitev in otvoritev





Ena od dolgo pričakovanih velikih investicij v Lovrencu na Pohorju je zdaj že končani nov zdravstveni dom, za katerega se je že novembra lani pridobilo uporabno dovoljenje.

Sedaj se čaka le še na preselitev dejavnosti v nove prostore in slovesno uradno otvoritev, ki bo letos enkrat v maju. Župan Marko Rakovnik je vesel, “da je za delo, za Lovrenc pomembne pridobitve, delo potekalo nemoteno. Občina je počrpala vsa sredstva, ki jih je dobila s strani države in zgradila nove prostore zdravstvenemu domu, ki so še lepi na pogled.”

Župan občine Lovrenc na Pohorju, Marko Rakovnik.

Celotna vrednost obnove je stala 1,25 milijona evrov, od tega je 250.000€ prispevala država, preostali milijon evrov pa sama občina Lovrenc na Pohorju.

Dograditev ZD Lovrenc na Pohorju

V novem zdravstvenem domu bo poleg že obstoječih storitev družinskega zdravnika umeščena še izvajalka pomoči na domu. Občina se dodatno pripravlja tudi na pridobitev dodatne zobozdravstvene koncesije z željo, da dobijo občani še dodatno možnost zobozdravstvene oskrbe v domači občini.

Dostop v prostore zdravstvenega doma je omogočen tudi gibalno oviranim osebam, je moderno opremljen in ima tudi sodobno dvigalo ter urejeno parkirišče.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.