15:23, ned, 28. Apr

FOTO: Odprli so dolgo pričakovana pridobitev na Muti – dvorano Gortina





Včeraj se je otvorila dolgo pričakovana dvorana Gortina, večnamenski dom, ki bo postal središče dvoranskih športnih dejavnosti, kulturnih dogodkov in družabnega življenja v Gortini in celotni občini Muta.

Otvoritvene koračnice s pihalnim orkestrom Muta, prerez traku in blagoslov župnika je potekalo pred dvorano, nato pa se je slavje preselilo še v notranjost, kjer je potekala otvoritvena proslava. Glasbena šola Melodija je poskrbela za nastop mladih tolkalcev, slišali smo pa tudi dva izjemna harmonikarja.

Tesno sodelovanje občine in krajevne skupnosti 

Ta projekt je bil rezultat tesnega sodelovanja med občino in krajevno skupnostjo. Posebej je treba poudariti vlogo krajevne skupnosti, ki je prevzela vodilno vlogo pri zbiranju sredstev za opremo dvorane. Njihova akcija “Podari stol za Občino Gortina” je bila izjemno uspešna, saj so občani sodelovali in donirali stole, ki so zdaj ključnega pomena za delovanje dvorane. Tudi podjetja iz občine in širše okolice so stopila skupaj in prispevala k projektu, saj so donirali opremo v skupni vrednosti 16.000 evrov.

Povezovanje občanov

Otvoritev Dvorane Gortina je tako postala simbol skupnosti, ki se zavzema za razvoj in napredek ter si prizadeva za ustvarjanje prostora, kjer se lahko občani povežejo, ustvarjajo in uživajo v različnih dejavnostih. Ta večnamenski dom bo nedvomno postal srce Gortine in ponosen simbol občine Muta.

Več v občinskem informatorju na BK TV. Nekaj fotoutrinkov pa najdete spodaj.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.