18:14, sob, 27. Apr

FOTO: Ob prazniku Marijinega vnebovzetja v Vuzenici pozvali k solidarnosti





Danes so obeležili enega izmed največjih krščanskih praznikov, Marijino vnebovzetje, tudi v Vuzenici. Številni romarji so se podali k cerkvi Marije Device na Kamnu v Vuzenici. Pri mašni daritvi so opomnili na posledice ujme in pozvali k solidarnosti.

Pred enim mesecem je orkanski veter izruval veliko dreves in spremenil prostor, kljub temu pa se je danes zbralo veliko ljudi, ki so prosili za milost in varstvo pod Marijinim plaščem.

Dvojno praznovanje poteka danes v občini Vuzenica, saj praznujejo občinski praznik in enega izmed največjih krščanskih praznikov, Marijino vnebovzetje, a letos povsem drugače. Danes bi se morali zaključiti 29. Vuzeniški dnevi, vendar so jih zaradi posledic ujme odpovedali. Še vedno ostaja nekaj hiš v Vuzenici v nevarnosti zaradi plazov, in čaka jih veliko dela pri saniranju posledic. “Trenutno v naši občini potekajo sanacijska dela, ki zahtevajo predvsem uporabo mehanizacije,” je dejal župan Občine Vuzenica, Franjo Golob. Ob tem je dodal: “Občina Vuzenica bo potrebe po prostovoljcih objavila, ko bomo odstranili večje količine naplavin, in bo potrebno fino urejanje.”

Danes praznuje 80 let zdravnik in človek z velikim srcem, Andrija Halužan

Oče Vuzeniških dni, sicer zdravnik v Vuzenici, ki še vedno opravlja naloge na primarni zdravstveni ravni v kraju, danes praznuje svoj 80. rojstni dan. Ob tej priložnosti so mu ob koncu mašne slovesnosti čestitali župan Franjo Golob in drugi. Prav na dan, ko Občina Vuzenica praznuje svoj rojstni dan, slavi tudi njihov zdravnik, ki še vedno opravlja naloge družinskega zdravnika v kraju. Kot pravi, bo to počel, dokler bo zmogel. “Žal je situacija takšna, da mladih zdravnikov ni, ki bi želeli tukaj opravljati ta poklic,” je dejal Halužan, ob tem pa dodal, da bo pomagal po svojih močeh, dokler bo zmogel.

Tudi ostali občani in krajani so mu voščili ob njegovem praznovanju 80. rojstnega dne in mu pričarali nasmeh ter solze sreče.

Iskrene čestitke ob praznovanju 80. rojstnega dne mu želimo tudi iz našega uredništva.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.