06:17, sre, 21. Feb

FOTO: Odprli so Informacijsko hiško v Minicity Ljubljana

V soboto, 3. 2. 2024, so v Minicity Ljubljana slavnostno otvorili “Informacijsko hiško”, kjer bodo otroci spoznavali svet medijev in informacij.

Ta edinstveni projekt je zasnovan, da otrokom na zabaven in interaktiven način predstavi svet medijev in informacij, ter jih uči o pomenu medijske pismenosti. Otvoritev predstavlja začetek nove dobe v izobraževanju o medijski pismenosti med najmlajšimi in je del naše zaveze k spodbujanju kritičnega mišljenja in odgovornega deljenja informacij. Zahvaljujejo se vsem partnerjem in obiskovalcem, ki so podprli ta projekt in se veselijo prihodnjih uspehov.

Cilj: razširiti znanje in razumevanje medijske pismenosti med najmlajšimi

Press Clipping so se projekta “Informacijska Hiša” lotili z jasnim ciljem: razširiti znanje in razumevanje medijske pismenosti med najmlajšimi. Naše poslanstvo je obogatiti otroke z orodji in veščinami, ki so potrebne za kritično ocenjevanje informacij v vse bolj digitaliziranem svetu. Verjamejo, da je razvoj teh sposobnosti ključen za oblikovanje informiranih, odgovornih in proaktivnih članov družbe. Ta projekt predstavlja našo zavezanost k izobraževanju in našo željo po ustvarjanju trajnostne prihodnosti, kjer bodo otroci sposobni razlikovati med resničnimi informacijami in dezinformacijami.

Ta začetek nove dobe v izobraževanju simbolizira našo zavezo k spodbujanju kritičnega mišljenja in odgovornega ravnanja z informacijami. Otroci bodo skozi igro spoznavali novičarski svet, razvijali kritično razmišljanje ter se učili o vrednosti resnice in transparentnosti v informacijah, kar je ključno za razvoj medijskega ekosistema.

Kaj je Informacijska hiša?

“Informacijska Hiša” je prostor, kjer otroci lahko razvijajo digitalne veščine in se učijo prepoznavati zanesljive vire informacij. S tem projektom Press Clipping krepi svojo vlogo v skupnosti kot zagovornik medijske pismenosti in izobraževanja. Naše poslanstvo se nadaljuje z razvojem dodatnih programov in delavnic, ki bodo podpirali otroško radovednost in željo po znanju v varnem in spodbudnem okolju. Veselijo se nove dobe izobraževanja in inovacij, ki jih prinaša “Informacijska Hiša”.

Posebne zahvale izrekajo vsem, ki so prispevali k uspešni realizaciji projekta “Informacijska hiša”. Hvala Minicity Ljubljana za neprecenljivo podporo in sodelovanje, ki je bilo ključno za izvedbo tega projekta. Iskrena hvala ekipi iz Varstveno delovnega centra POLŽ Maribor za njihov prispevek lesenih tabel in čepkov, ki bodo otrokom omogočili interaktivno učenje. Prav tako se zahvaljujejo Mladinski knjigi in ekipi Media24 za zagotovitev revij in časopisov, ki bodo otrokom omogočili, da sami raziskujejo svet medijev. Vaša podpora in prispevki so bili nepogrešljivi za začetek te čarobne pustolovščine.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *