20:11, čet, 18. Apr

FOTO: Ogenj jima je vzel vse, sovaščani iščejo rešitev, da njun dom postane spet bivalen





Zakoncema Miliki in Stanku Dolencu iz Dežnega pri Makolah je pogorel dom. Sama sta sedaj v veliki finančni in tudi psihični stiski, saj ne vesta, kako bi obnovila dom. Sovaščani pa so jima priskočili na pomoč.

“Pride trenutek, ko se življenje sesuje kot hišica iz kart in ostaneš brez vsega čez noč…v trenutku…nimaš moči…ostaneš sam…ogenj vzame dom…ki si ga gradil vse življenje,” je na Facebooku zapisala Danijela Dacinger, ki je ena od tistih, ki skušajo zakoncema zdaj pomagati.

“Tako je ogenj vzel dom naših prijateljev, sovaščanov Dežnega pri Makolah, Milike in Stanka Dolenca. Dragi ljudje .. dobre duše, vse življenje sta bila skromna in tudi nikoli ničesar prosila. Zdaj sta se znašla v hudi stiski, saj česar ni vzel ogenj, je uničila voda,” je sočutno zapisala Danijela in razložila, da so se sovaščani takoj odzvali: “Sovaščani smo se takoj odzvali in v tej hudi stiski stopili skupaj. Ker sta psihično čisto na tleh, smo vajeti vzeli v svoje roke in počistili razdejanje po požaru.”

Prosijo za donacije, da bodo lahko nadaljevali obnovo pogorele hiše

Zdaj skušajo najti rešitve, da bi obnovili hišo do te mere, da bo spet dom in da bo bivalna. Prosijo ljudi, da bi jim pri tem pomagali tako s prostovoljnimi prispevki, donacijami: “V tem tednu pripravljamo doniran les, da čimprej postavimo ostrešje. Vendar potrebujemo tudi sekundarno kritino, žeblje, vijake, nekaj oken, pločevinaste obrobe, žlebove, snegobrane … skratka stroški bodo ogromni, denarja ni veliko….nekaj bo donirala občina Makole in Lovska družina Makole in posamezniki, ki jim je mar. Ker sami ne bomo zmogli, prosimo za pomoč, donacije v obliki denarja, ki je nujno potreben za streho.”

Kontakt

“Vsi, ki ste pripravljeni pomagati, se prosim obrnite na naju. Kontaktni osebi: Jasna Tovornik 031 712 191, Danijela Dacinger 040 238 430,” je še zapisala na koncu in dala kontaktni številki za vse, ki lahko kakor koli pomagajo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.