00:50, pet, 26. Apr

FOTO: Ognjeni zublji zajeli lesno tovarno, na delu bilo več kot 70 gasilcev





“Nekaj čez 18. uro smo bili obveščeni o požaru na območju Šentjanža pri Dravogradu, kjer je zagorel večji objekt, kjer opravljajo razreze hlodovine. Z ogledom kraja požara nadaljujemo danes,” so sporočili iz Policijske uprave Celje.

“Ob 18.08 je v Šentjanžu pri Dravogradu, občina Dravograd, zagorela Žaga Otiški Vrh. Posredovali so gasilci PGD Šentjanž pri Dravogradu, Dravograd, Črneče, Trbonje, Libeliče in Pameče-Troblje. Lesno industrijski objekt velikosti 100×35 metrov je pogorel. Škodo in vzrok požara ugotavljajo pristojne službe,” pa zapišejo na strani Uprave za zaščito in reševanje RS.

Požar omejili okoli polnoči

Drago Kavnik, poveljnik PGD Šentjanž pri Dravogradu, pa za lokalec.si pove, da je bilo na delu kar 76 gasilcev, aktivirana je bila celotna zveza, 20 gasilcev je bilo iz domačega društva, 14 iz Trbonj, Črneče so prispevale osem gasilcev, šest Pameče, iz Dravograda jih je bilo 18, iz Libelič pa 10.

Trenutno so še vedno gasilci PGD Šentjanž pri Dravogradu na lokaciji, izvajajo požarno stražo. Glavni požar so sicer omejili okoli polnoči, nam še zaupa Drago Kavnik, poveljnik PGD Šentjanž pri Dravogradu.

FOTO: PGD Šentjanž pri Dravogradu

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.