17:10, sob, 27. Apr

FOTO: Osnovna šola Fram dosegla častitljivih 150 let, na zaključni prireditvi nastopili učenci in zaposleni





Z več prireditvami so letos na Osnovni šoli Fram obeležili 150 let od nastanka šole. Zaključna slovesnost je bila ta teden.

Osnovno šolo Fram so postavili in odprli leta 1873, nato pa so v naslednjih desetletjih dograjevali in obnavljali vse do zgradbe, kakršna je danes. V vseh teh letih pa v Framu niso skrbeli samo za zgradbo, ampak predvsem za vsebino pouka in drugih aktivnosti, s katerimi so skrbeli za izobraževanje otrok in mladine.

V preteklih dneh so izjemno obletnico šole praznovali tako, da so pripravili več prireditev. Praznovanje so sklenili v torek, ko so v večnamenski športni dvorani na šoli naredili prireditev, na kateri so nastopili tako učenci kot tudi zaposleni. Rdeča nit je bila zagotovo prikaz, kako je bilo nekoč in kako je danes, geslo vseh prireditev pa Stopimo skupaj naprej.

Vesna Lešnik, sedanja ravnateljica OŠ Fram, je povzela, kako se je šola v vseh teh letih razvijala in rastla, poudarila je tudi, da gre za pravi center učenosti, v katerem se v zadnjih letih prilagajajo sodobnim trendom. Trudijo se in gredo s časom naprej, tudi z digitalizacijo.

Smiljanka Šimundža, vodja prireditev ob visoki obletnici šole, vključno z zaključno proslavo, je povedala, kaj vse so letos pripravili ob praznovanju šole.

Eden od obiskovalcev zaključne prireditve Andrej Lunežnik pa se je spomnil, kako je bilo takrat, ko je še sam hodil v to šolo kot učenec.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.