04:07, sob, 27. Apr

FOTO: Osnovna šola Franceta Prešerna je dobila novo telovadnico, večnamensko dvorano in zunanje športne površine





Danes so na OŠ Franceta Prešerna v Mariboru slovesno odprli novo telovadnico.

Ravnatelj šole Damjan Pihler je povedal, da se je pravzaprav začelo vse z rušitvijo stare telovadnice. Na istem mestu so zgradili večnamensko dvorano, na mestu, kjer je bilo staro igrišče pa so postavili še novo telovadnico. Prav tako popolnoma novo pa je zunanje igrišče.

Trak sta prerezala mariborski župan in sedanji ravnatelj šole.

“Dela so potekala približno leto in tri do štiri mesece,” je še dodal Pihler in pripomnil, da so zelo zadovoljni: “Prej si nismo predstavljali, da je vse skupaj tako veliko in tudi, da bomo dobili toliko športne opreme še zraven.”

Nekdanja ravnateljica OŠ Franceta Prešerna je v govoru povedala zgodovino obnavljanja šole

Mariborski župan Saša Arsenovič pa je ob odprtju poudaril, da je zadovoljen, da so uspeli v relativno kratkem času zaključiti investicijo, ki bi po njegovih besedah sicer lahko bila prej, a je vesel, da je zdaj končana. “Da bomo lahko razvijali tu zdrav duh v zdravem telesu,” je še pripomnil Arsenovič.

V telovadnici imajo tudi plezalno steno.

Ob tem pa je še dejal, da ga veseli, da bodo lahko zagotovili še enake ali višje zneske kot v prejšnjih letih za stavbe, ki so namenjene vzgoji in izobraževanju. Omenil je še nekaj šol in vrtcev, ki čakajo na obnovo delov zgradb ali celotnih zgradb.

Nastop učencev ob odprtju telovadnice, večnamenske dvorane in športnega igrišča.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.