12:25, pet, 29. Mar

FOTO: Osnovnošolci v Vuzenici spoznavali varstvo v prometu





Teden mobilnosti vsako leto obeležijo tudi v Vuzenici, tokrat so svoje znanje lahko nadgradili in preizkusili osnovnošolci. Saj so prav za njih danes priredili dan mobilnosti.

42663281_301401607116996_2369621894874791936_n

Danes so otroci v Vuzenici imeli popestren šolski dan. Že začetek pouka so zaznamovali z pogovorom, kako so otroci varno prispeli v šolo, za prvo uro je sledila evakuacija šole. Po evakuaciji so učence razdelili po razredih in jih peljali na različne točke, kjer so jih čakali gasilci in policisti. Gasilci so otrokom prikazali reševanje osebe iz okleščenega vozila. Policisti pa so otrokom pokazali njihovo opremo.

Pred dvorano Kulturnega doma je potekal preizkus naprave “Zaletavček“, ki prikaže zavorno silo pri 10km/h. Poleg učencev OŠ Vuzenica so lahko napravo preizkusili tudi občani, ki so se udeležili aktivnosti. Na Zaletavčeku se je preizkusil župan občine Vuzenica, Franjo Golob.

V dvorani Kulturnega doma je potekala tudi prireditev »Bistro glavo varuje čelada,” tam pa bo organiziran tudi prikaz uporabe otroških sedežev in tako imenovanih jahačev.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.