07:44, pon, 29. Apr

FOTO: Pestro dogajanje v Konjeniškem društvu Pesnica





V soboto so v konjeniškem društvu Pesnica izpeljali kar nekaj projektov.

“Izvedli smo opravljanje dresurnih licenc pred sodniki konjeniške zveze Slovenije Dora Markun in Vesna Bitenc, izpeljali tekmo v dresurnem jahanju, katero sta sodili sodnici KZS, istočasno pa peljali projekt KZS “Na konju v novo šolsko leto”,” so zapisali.

Že zjutraj so v hlevih in hodnikih videli nervozne Ajdo Bratuša, Eva Matjašec in Ema Sinkovec – Konjeniško društvo Pesnica, Tjušo Juršič iz Konjeniškega kluba Strmol, Tejo Pekez iz Posestva Marsilea in Zojo Škoflanc iz KK hip. Kamnica. “S prihodom sodnic je je nervoza vidno stopnjevala in že je sledil praktični del izpita, kjer so dekleta morala pokazati, kaj so se naučile. Po praktičnem delu so sodnice povabile kandidatke v klubsko sobo, kjer je sledil še teoretični del izpita. Da so se kandidatke resno pripravile je bilo kmalu vidno saj so prišle vse nasmejane iz “mučilnice”,” zapišejo.

Ob 13.uri so pričeli s tekmovalnim delom. V kategoriji E3 je 1. mesto osvojila Tamara Korez iz KD Pesnica z oceno 6,4, za njo z malenkostno razliko in oceno 6,3 se je uvrstila Tineja Pirš iz KK Strmol. V kategoriji E2 je bila konkurenca bolj napeta. 1. mesto je z oceno 6,5 osvojila Tineja Pirš Kamenšek iz Konjeniški klub Strmol, drugo mesto sta z isto oceno 6,4 sta si delili Ajda Bratuša iz Konjeniško društvo Pesnica in Lea Artič iz Konjeniški klub Strmol takoj za njimi pa je že bila Eva Matjašec iz Konjeniško društvo z minimalnim zaostankom in oceno 6,3. V Višjih kategorija pa sta prvi mesti osvojili : A 10 Tamara Korez iz Konjeniško društvo Pesnica z oceno 6,4 in v kategoriji A13 Lana Strelec iz KK Karlo z oceno 6,2.

“Popoldan smo še zaključili z jahanjem za otroke in skupnim piknikom za vse udeležence, katerega so organizirali straši naših treh kandidatk z licence. Hvala vsem, ki ste pripomogli k pripravam in izpeljavi celotnega Sobotnega dogajanja. Tukaj tudi PGD Pesnica za pomoč pri pripravi jahališča ter dr. Vrabiču in sestri Magdi za vsakoletno pomoč pri skrbi za varnost in zdravje jahačev. In pa seveda sodnicama Dori Markun in Vesna Bitenc iz KZS za zelo korektno izpeljane licence in tekmo,” še zapišejo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.