05:44, pon, 29. Apr

FOTO: Po napornem dnevu gasilci sporočajo: “Jutri je nov dan in verjamemo, da po vsakem dežju posije sonce, kot se prikaže tudi mavrica.”





Včeraj so izjemno delo opravili vsi gasilci, ki so že od jutreanjih urah in vse do pozne noči izvajali intervencije na terenu, kjer je bila zaradi neviht in vseh posledic teh povzročena škoda. Prav tako so izjemno delo opravile vse druge službe, ekipe, ki so na terenu popravljale, usklajevale, čistile, skratka odpravljale posledice.

Med drugimi so bili to gasilci iz PGD Zgornja Kungota, ki so tako zvečer javili, da se je “po celodnevnih aktivnostih 61 gasilcev iz 7 PGD (obe domači društvi, PGD Jarenina, Gasilci Pernica, PGD RušeE, PGD Selnica ob Dravi ter PGD Slemen), številka trenutno ustavila pri 57 različnih klicih na pomoč”. Ob tem so še dodali, da je žal do prihoda na lokacije trajalo tudi več ur, saj so si gasilci morali sproti čistiti poti, na katerih so ležala podrta drevesa. Prosijo pa še za razumevanje vse tiste, ki jim še niso uspeli priti na pomoč. Zahvaljujejo pa se tudi Občini Kungota za vso pomoč. Zaključilo so z mislijo: “Jutri je nov dan in verjamemo, da po vsakem dežju posije sonce, kot se prikaže tudi mavrica.”

Veliko dela so imeli tudi v Selnici ob Dravi. Gasilci iz PGD Selnica ob Dravi so bili ob koncu dneva kratki in jedrnati: “Zaenkrat končali … vendar nad Selnico ponovno nevihta.”

Iz PGD Ruše so sporočili, da so psoredovali na nekaj intervencijah in da so priskočili na pomoč gasilcem iz Kungote: “Za nami je naporen dan. Posredovali smo na 7 intervencijah, zaradi podrtih dreves in odkritih streh, nato pa smo šli pomagati še gasilcem iz Zgornje Kungote.”

Tudi v Radljah ob Dravi so gasilci posredovali na krajih, kjer so odpravljali posledica neurja.

Za vso pomoč pri intervencijah so se zahvalili pri PGD Muta.

Vir: PGD Muta Facebook

In tako je bilo pravzaprav po skoraj vsej Sloveniji, kjer so včeraj jutranje, popoldanske in večerne nevihte, toče, ujme povzročile veliko škodo. Tako gasilci kjot drugi, ki so na kakršen koli način pomagali drug drugemu, so opravili izjemno delo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.