03:24, pet, 19. Apr

FOTO: Po več kot letu dni odprli ptujski most





Po več kot letu dni so Ptujčani in vsi, ki se dnevno vozijo skozi mesto, dočakali sprostitev prometa. Danes so namreč predstavniki lokalne in državne oblasti slavnostno odprli stari dravski most, ki je sedaj obnovljen. Za kako izjemno pomembno prometno žilo mesta gre, pa se je izkazalo že v prvih minutah odprtja, saj so most praktično takoj napolnili avtomobili.

edf

Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič in župan Mestne občine Ptuj Miran Senčar sta danes slovesno naznanila sprostitev prometa na odseku med Ormoško in Zagrebško ulico na Ptuju. Na tem odseku sta bila temeljito obnovljena dva mostova. “Ministrstvo je v dobrem letu izvedlo temeljito obnovo mostov čez Dravo in Studenčnico, ki sta bila že v zelo slabem stanju, in hkrati obnovilo tudi odsek ceste med mostovoma. Gradbena dela so bila zaključena dober mesec pred pogodbenim rokom, danes pa je čez most znova stekel promet“, poudarjajo na Ministrstvu. Da ima Ptuj znova štiri delujoče mostove, pa je poudaril župan Senčar. “Kljub temu, da je bila obnova dolgotrajna in zahtevna, smo lahko zadovoljni, saj bo stari dravski most bolj pretočen, varnejši in nam bo še dolgo služil. Skrb za redno in temeljito vzdrževanje infrastrukture je edino zagotovilo, da se izognemo nesrečam podobnim tisti v sosednji državi. Ne glede na to, da imamo sedaj vse mostove operativne pa moramo sprejeti tudi dejstvo, da se promet vsako leto veča, kar pomeni, da bomo v prihodnosti potrebovali dodatni most, ki bo razbremenil obstoječo infrastrukturo in zagotovil še večjo pretočnost prometa na Ptuju in mimo Ptuja,” je dejal. Peš most, po katerem je del prometa potekal v času obnove, bo ponovno namenjen zgolj pešcem in kolesarjem, v bližnji prihodnosti pa bo tudi ta deležen prenove zgornje plasti.

edf

Investicije se nadaljujejo
Vrednost del, ki so obsegala zamenjavo mostnih dilatacij in ležišč, obnovo pločnikov in ograje na mostu ter obnovo odseka ceste med mostovoma čez Dravo in Studenčnico, je znašala 4,5 milijona evrov. Avgusta je Direkcija RS za infrastrukturo zaključila tudi ureditev krožnih križišč na Mariborski cesti. Začasno krožišče so uredili na Ormoški cesti za mostom, trenutno pa pripravljajo projektno dokumentacijo za izgradnjo fiksnega krožišča. “V letošnjem letu bo izvedena tudi preplastitev treh delov odseka Spuhlja-Zavrč v vrednosti 1,75 milijona evrov, dela bodo predvidoma zaključena do konca leta 2019. V načrtu za leto 2019 je ureditev nevarnega odseka na cesti Maribor-Vurberk-Ptuj v vrednosti 1,4 milijona evrov in rekonstrukcija ceste Ptuj-Spuhlja v vrednosti 4,7 milijona evrov. Po letu 2019 pa je predvidena tudi gradnja mostu čez Grajeno na Ptuju, ocenjena investicijska vrednost projekta je 542 tisoč evrov,” pojasnjujejo na Ministrstvu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.