09:41, sre, 1. Maj

FOTO: Počečkan vhod v pisarno Levice Maribor





Prejšnji teden so neznanci počečkali vhod v pisarno lokalnega odbora Levice Maribor, Vodnikov trg 1, v kateri delujeta tudi poslanska in svetniška pisarna Levice.

“Osupli smo v soboto, 20. 1. 2024, na vhodu v pisarno lokalnega odbora Levice Maribor, v kateri delujeta tudi poslanska in svetniška pisarna Levice, zagledali napis »leva roka je slaba roka«, ki mu je sledil kljukasti križ. Neznancem je očitno Levica trn v peti in so nam namenili sporočilo ustrahovanja,” so sporočili iz Levice Maribor.

Kot zapišejo v mariborskem odboru, se jim zdi to dejanje nerazumljivo: “Da se nekateri še zmeraj niso naučili, da čaščenje nacizma enostavno ni kul. Ni. Pomeni zagovarjanje zločinov, ki so jih okupatorji izvajali nad slovenskim in drugimi narodi med drugo svetovno vojno.”

Pravijo, da jih in strah in da ostajajo

V začetku januarja so v Levici, kot vsako leto, počastili spomin na poslednji boj Pohorskega bataljona, ki so ga nacisti pobili pri Treh žebljih 81 let nazaj. Jeseni se bodo poklonili talcem, ki so jih nacisti v imenu kljukastega križa pobili v mariborskih zaporih: “Domoljube. Mlade izobražence. Ki so hoteli svobodo. In so se bili za to pripravljeni boriti.”

“Častilcem kljukastega križa sporočamo, da nas ni strah in da ostajamo. Še naprej bomo delali dobro za ljudi. Pozivamo jih, da se obrnejo na najbližji muzej (v Mariboru je to Muzej narodne osvoboditve) in si ogledajo kakšno razstavo o zločinih okupatorjev. Ali si preberejo kakšno zgodovinsko knjigo. Ali obiščejo kakšnega od koncentracijskih taborišč (Auschwitz, Dachau, ali pa Jasenovac, je precej blizu), kjer so na grozljiv način bili mučeni in umorjeni tudi številni Slovenci. Lahko pa se tudi oglasijo v naši pisarni. Bomo kakšno rekli. Se pogovorili o zgodovinskih dejstvih. In o tem, kako delati najbolje za ljudi. In skupaj zribali ogabni kljukasti križ,” še sporočajo iz Levice Maribor.

VIR: Levica Maribor

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.