16:48, ned, 19. Maj

FOTO: Podelitev nagrad Izbora športnika Maribora 2023, to so letošnji zmagovalci





V ponedeljek, 6. maja, je potekala prireditev Izbora športnika Maribora 2023. Podeljenih je bilo več nagrad, znana sta tudi naj športnica in naj športnik minulega leta.

Na začetku dogodka, ki je potekal v letnem kinu Minoriti, je najprej spregovoril predsednik Športne zveze Maribor, Tomaž Barada, ki je za minule dosežke mariborskih športnikov izrazil hvaležnost in se s ponosom spomnil uspešnega Festivala evropske mladine, ki je v Mariboru potekal konec lanskega julija.

Nagrade so bile najprej podeljene v različnih kategorijah invalidskih športov. Med razglasitvami posameznih kategorij so program bogatili glasbeni in plesni nastopi.

Nagrade so podeljevali mariborski župan Saša Arsenovič, Mima Jaušovec in Tomaž Barada.

Letošnja nagrajenca za najboljšo ekipo (individualno) sta veslaški dvojec, Arne Završnik in Jakob Brglez iz veslaškega kluba Dravske elektrarne Maribor. Trener leta ostaja Tomaž Barada. Najboljša ženska ekipa v letu 2023 je odbojkarski Klub Nova KBM, najboljša moška ekipa pa odbojkarski klub I-Vent Maribor.

Naj športnica leta je postala Tyra Barada, ki je v lanskem letu osvojila več različnih uspehov v kikboksu. Po podelitvi je dejala, da je ponosna na dosežke in napredek, a hkrati iskreno verjame, da je to šele začetek njene kariere in zgodbe, ki jo piše. Naj športnik leta pa je postal tekvondoist Žiga Zagoranski, ki je po končani prireditvi povedal, da minula sezona nikakor ni bila lahka, a je uspehe dosegel prav z izjemno podporo trenerjev in celotne spremljevalne ekipe.

Več v Občinskem informatorju, na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.