10:37, čet, 28. Mar

FOTO: Podjetje Ledinek Engineering iz Hoč z novo proizvodno halo





Uspešno podjetje Ledinek Engineering iz Hoč je konec prejšnjega tedna odprlo nov razvojno-proizvodni objekt. Podjetje, ki je lani doseglo več kot 30 milijonov evrov prihodkov in imelo več kot pol milijona čistega dobička, si z otvoritvijo novega objekta obeta dvig letnega prometa, predvsem pa zagotoviti proizvodnjo glede na povpraševanje.

Podjetje, ki svoje proizvodne linije za obdelavo lesa prodaja po vsem svetu, je v nov objekt investiralo dobrih 2,5 milijona evrov. “Z izgradnjo nove hale bomo posodobili sestavo in montažo ter povečali kapacitete. V novih prostorih bomo lažje razvijali stroje in poskrbeli, da se bo kvaliteta in kvantiteta naših izdelkov povečala,” je uvodoma dejal Gregor Ledinek, lastnik in direktor podjetja Ledinek Engineering. Podjetje kar 98 odstotkov produktov proda v tujino, saj so na področju strojev za obdelavo lesa vodilni v svetu, predvsem zaradi tega, ker so po besedah direktorja, svetovno tehnologijo proučili do potankosti in na vseh področjih razvili inovacije. “Vsak stroj smo sestavili tako, da je po naših prepričanjih, najbolj optimalen, kar potrjuje tudi povpraševanje,” še doda direktor podjetja.

Otvoritev nove proizvodne hale podjetja Ledinek Engineering
Otvoritev nove proizvodne hale podjetja Ledinek Engineering

Ustanovitelj podjetja je prepričan, da si okvirja in dimenzije podjetja ne moreš izmišljati, saj se je potrebno prilagajati trgu, kar njegovi nasledniki dobro počno. “Mladina oziroma moji otroci in tudi že vnuki, počasi prevzemajo podjetje in mislim, da ga peljejo v pravo smer. Kot podjetnik se pač moraš prilagajati trgu, zato menim, da bo podjetje prisotno še tudi v prihodnjih rodovih,” svoje videnje povzame ustanovitelj podjetja Ledinek Engineering, Pavel Ledinek. Prepričan je, da je za poslovni uspeh potrebna velika mera drznosti in vere v uspeh, četudi ni nikakršnega zagotovila, da bo zadeva tudi dejansko uspešna.

Praktični prikaz zmogljivosti obdelovalnih strojev
Praktični prikaz zmogljivosti obdelovalnih strojev

Podjetje je ponos celotne občine Hoče-Slivnica, zato ne čudi, da je pri izgradnji nove hale, aktivno sodeloval tudi njen župan. “Z gospodom Gregorjem Ledinekom sva vsaj deset krat bila v Ljubljani pri ministrici, kjer sva se zavzemala za spremembo prostorskega akta, da lahko danes na tem mestu stoji nova proizvodna hala,” pove župan občine Hoče-Slivnica, Marko Soršak.

Podjetje Ledinek Engineering razvija in proizvaja stroje ter linije za proizvodnjo križno lepljenih plošč in polizdelkov iz lesa ter lepljenje nosilcev. Veliko večino izdelanega izvozijo, njihovi glavni izvozni trgi pa so srednja Evropa in Skandinavija, delajo pa tudi za avstralski, novozelandski, ameriški in japonski trg.

Svečana otvoritev nove proizvodne hale
Svečana otvoritev nove proizvodne hale

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.