FOTO: Pohorje Ultra Trail tokrat z državnim prvenstvom

Danes v Športnem parku Ruše poteka že tradicionalni Pohorje Ultra Trail. Organizatorji so prireditev letos še nadgradili. Organizatorji so Pohorje Ultra Trail znotraj 53-kilometrske trase pripravili tudi za prvo državno prvenstvo v trail teku

Predsednik društva Aktivni smo Jure Brečko je povedal: “Imamo veliko reči, ki jih imajo tudi veliki trail tekaški maratoni, zato se je tudi naša mednarodna tekma postavlja ob bok največjim v Sloveniji. Po kitajskem horoskopu je leto 2019 leto sprememb in to absolutno velja tudi za našo prireditev. Iz ekonomskih in organizacijskih razlogov smo opustili kolesarski del prireditve, se ob peti obletnici odločili, da spremenimo prav vse trase in se popolnoma posvetimo trail teku, ki velja za eno najhitreje rastočih športnih panog v svetu.” Novost je bila letos tudi ta, da so organizatorji glavni prireditveni prostor preselili v Športni park Ruše. Korenito spremembo so naredili tudi pri imenu in podobi blagovne znamke, nekoč Trail maraton Pohorje se danes imenuje Pohorje Ultra Trail.

pohorje ultra trail (2)

Za vse te spremembe so se odločili, ker je eden od ciljev projekta tudi trajnostna rast. V Ruše in na Pohorje želijo namreč pripeljati še več tekačev, tudi elitnih, zato so načrtovali tudi daljše ultra razdalje, ki so bile dovolj atraktivne za omenjeno ciljno skupino.
Zaradi preteklih dobrih izkušenj, ki so jih prepoznali organizatorji drugih tovrstnih prireditev in tudi tekmovalci, je Pohorje Ultra Trail znotraj 53-kilometrske trase organiziral tudi prvo državno prvenstvo v trail teku, s čimer so organizatorji postali član Atletske zveze Slovenije.

Je pa tudi letos dogodek dobrodelno obarvan. Organizatorji so namreč izkupiček namenili v sklad za šolarje OŠ Janka Glazerja Ruše, ki prihajajo iz socialno šibkih družin.

pohorje ultra trail (6)

 

Galerija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV