22:13, pet, 26. Apr

FOTO: Pohorska tržnica polna zanimivih in raznolikih izdelkov iz medu





To soboto, 16. oktobra 2021, med 9. in 12. uro, vas vabijo na Pohorsko tržnico.

Za vas so danes čebelarji čebelarskih društev iz Hoč in Razvanja pripravili POKUŠINO RAZLIČNIH VRST MEDU. Prav tako lahko uživate v sveže pečenih medenih palačinkah in se sprehodili po čebelarski razstavi. Hkrati pa se lahko udeležite ustvarjalne delavnice in izdelali krajnsko sivko – avtohtono slovensko čebelo.

Bogata ponudba lokalnih izdelkov

Ob mesecu požarne varnosti pripravljajo domača gasilska društva PRIKAZ GAŠENJA KUHINJSKEGA POŽARA, prikaz dela mladih gasilcev, razstavo vozil in opreme ter za otroke napihljivo igralo GASILKO. Vsa društva pa tudi z veseljem vpisujejo nove članov prostovoljnih gasilskih društev.

Obiskovalce Pohorske tržnice je tokrat pričakala, kot vsako soboto, tudi bogata ponudba lokalno pridelane hrane in ostalih izdelkov. Prosijo pa, da spoštujete vse predpisane ukrepe NIJZ in s tem zaščitite sebe, druge obiskovalce in ponudnike. Tržnica je danes odprta med 9. in 12. uro.

Miran Pregl iz domačega čebelarskega društva nam je ob dnevu čebelarjev na Pohorski tržnici povedal: “Moramo vsako leto promovirati svoje delo, kajti v Botaničnem vrtu smo zastopani na vseh področjih, od medu, do medenih pijač in ostalega kar ponujamo. Jesenski čas je čas, ko svoje pridelke damo na stojnice in ljudem ponudimo kar smo čez leto pridelali oz. kaj so nam naše čebele prinesle.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.