15:21, pet, 26. Apr

FOTO: Pokojni alpinist bo ostal v gorah, z raztrosom pepela so se poslovili od njega





Pred slabim mesecem dni je tragično preminil slovenski alpinist Gašper Ahačič. Spremljali so ga številni, saj je svoja doživetja zapisoval na blogu. Padel je več kot 1000 metrov v globino, v razpoko, ki je bila zelo težko dostopna.

Družina in prijatelji z raztrosom pepela poslovili od njega, pospremili so ga na Kredarico.

Vanya Sever je ob tem na družabnih omrežjih zapisala: “Noro lep sončni vzhod pred Triglavskim domom na Kredarici, sijoča polna luna ter pot posvečena prijatelju v slovo. Gašper človek z veliko začetnico je v sebi nosil sonce, ki ne bo nikoli ugasnilo.. z njim je obsijal vse v svoji bližini,dotaknil se sleherne duše, ki ga je poznala, ne le v bližini ampak tudi širom okolice ljudi,ki so ga spremljali.”

Mitja Sentjurc je zapisal: “V gorniškem žargonu je poznan izraz: odleteti. Pomeni, da padeš, zdrsneš. Zanimivo , …kajti odletiš običajno navzgor ali proti obzorju, padeš pa vedno dol, v globino. Lahko tudi zadnjič…v smrt. Zakaj torej ta izraz: odleteti? Verjamem da, ko omahneš v smrt, nesnovni del tebe, duša, esenca , ali kakorkoli že to imenuješ, ostane,…in”odleti” v ” nebo”.”

Druge novice

Comment

  • guest

    28 novembra, 2021

    gornik, ne alpinist… žal ni šel nikoli v alpinistični tečaj… in neizkušenost je veliko pripomogla k nesreči… škoda tako mladega človeka, polnega življenja, ki je imel še vse pred sabo…

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.