15:00, tor, 21. Maj

FOTO: Ponovno sneženje do nižin, kakšno pa je stanje pri vas?

Noč in zgodnje torkovo jutro sta minila v znamenju pestrega vremenskega dogajanja, saj se padavine krepijo in širijo nad vso državo. Po nižinah je že zapadlo nekaj centimetrov južnega snega, nad okoli 500 metrov od 10 do 20, lokalno pa tudi do 30 centimetrov. Zaradi mokrega snega bo predvsem v višjih legah možen snegolom.

Sneg do nižin je v kar nekaj delih Štajerske in Koroške, spodnji utrinki so iz Ruš.

V torek bo večinoma oblačno z občasnimi padavinami. Več dežja bo v vzhodni Sloveniji. Meja sneženja se bo čez dan dvignila nad nadmorsko višino okoli 1000 metrov. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem okoli 7, najvišje dnevne od 3 do 9, na Primorskem od 11 do 14 stopinj Celzija.

Kot še napovedujejo na Arsu, tudi v sredo kaže na oblačno in hladno vreme, z občasnimi plohami, lahko tudi snežnimi, v četrtek pa bo spremenljivo oblačno z občasnimi padavinami.

Po pisanju vremenskega portala Neurje.si lahko sneženje znova pričakujejo zlasti po nižinah Notranjske, Dolenjske in Štajerske. Ob tem dodajajo, da bi lahko Rogla do četrtka prejela obilno snežno pošiljko, saj lahko pade več kot pol metra snega, kar je več, kot ga je zapadlo pozimi. Izdatna snežna odeja bo po njihovih navedbah prekrila ves severni del države, kjer bodo padavine najbolj intenzivne.

Cesta Maribor-Dravograd, ki je bila med hidroelektrarno in Lovrenškim mostom zaprta zaradi podrtega drevja, je spet prevozna. V primeru snega na cesti je obvezna zimska oprema.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.