00:11, pon, 29. Apr

FOTO: Požar na delovišču, evakuiranih več delavcev





V torek, 19. decembra 2023, je na delovišču drugega tira v predoru Lokev (T1 iz koprske smeri) na globini okoli 1800 metrov zagorel delovni stroj za odvoz materiala.

Družba 2TDK je sporočila, da so sprva požar poskušali pogasiti zaposleni, a so zaradi močne zadimljenosti morali izvesti evakuacijo. Dva od zaposlenih sta se nadihala dima, na kraju so ju oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči. Družba je še sporočila, da so se gasilci ZGRS Sežana, PGD Materija, Divača in Lokev ob prisilnem odzračevanju skozi servisni predor prebili do kraja požara in nato požar tudi uspeli pogasiti. javili so še, da je delovni stroj uničen.

“Omenjeno delovišče bo danes zaradi zbiranja podatkov o vzroku nesreče in vseh okoliščin nesreče nedelujoče, dela pa se bodo normalno odvijala v servisni cevi in na stopnici (spodnji del predora) v glavni cevi,” se sporočajo in dodajajo: “Zahvaljujemo se vsem zaposlenim delavcem, ki so ravnali prisebno in odgovorno ter gasilcem in reševalcem, ki so uspešno in pravočasno omejili požar.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.