21:44, tor, 14. Maj

FOTO: Požar ponoči popolnoma uničil gorsko kočo





Sinočnji požar popolnoma uničil Mozirsko kočo na Golteh, so sporočili iz Policijske uprave Celje.

FOTO: PU Celje

Sinoči, okoli 19.30 ure, so bili celjski policisti obveščeni, da je na Golteh zagorela Mozirska koča. Ogenj je kočo, katere manjši del je bil pozidan, večina objekta pa lesena, v celoti uničil. Gasilci so požar v večernih urah pogasili. Na kraju požara je vso noč ostala ekipa gasilcev in dva policista Policijske postaje Mozirje.

Na kraju pogorišča je že ogledna skupina Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje. Z ogledom bodo začeli takoj, ko bo z vidika varnosti, izvedljivo. O ugotovitvah bodo policisti javnost seznanili po opravljenem ogledu in zbranih obvestilih.

V treh letih to že tretja koča, ki jo je ogenj popolnoma uničil

V dobrih treh letih je na območju Policijske uprave Celje to že tretja koča, ki jo je ogenj v celoti uničil. Oktobra 2017 je zagorel Kocbekov dom na Korošici. V tem primeru so zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti kazensko ovadili državljanko Poljske.

Novembra 2019 je zaradi napake na električni napeljavi v celoti pogorel Frischaufov dom na Okrešlju. Tuja krivda za nastanek požara je bila izključena. Ugotovitve vzroka sinočnjega požara na Mozirski koči, pa bodo jasne po vseh zbranih obvestilih in zbranih ugotovitvah ogleda kraja požara.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.