10:34, sob, 27. Apr

FOTO: Praznik pomladi v Svečini, vinogradniki ponovno odprli svoja vrata obiskovalcem





V Svečini so ponovno pripravili Praznik pomladi. 20 vinogradnikov je sprejelo goste in jih ponudilo svoja vina, nekaj od njih pa tudi hrano. Gostje so prišli na Praznik pomladi tako rekoč od vsepovsod.

Svečinski Praznik pomladi, v okviru katerega se predstavljajo svečinski vinogradniki, privabi marsikoga, ne samo domačinov. Pred enajsto uro, ko se je šele začelo odvijati, se je za dogodek že zanimalo 20 gostov iz Ljubljane. Prišli so po kozarce, v katere so jim nato vinogradniki točili svoje vino.

Boris Keuc iz Turističnega društva Svečina nam je povedal, da gostje prihajajo iz bližnje in daljne okolice. Kar nekaj jih pride z avtom, ki ga parkirajo v središču Svečine, nato pa se odpravijo peš po svečinskih vinorodnih gričih. Nekateri gostje se pripeljejo skupinsko z avtobusom ali drugim večjim vozilom. Imajo pa tudi turiste, ki pridejo z avtodomom in po izletih in degustacijah vina zaspijo v avtodomu. Nekateri drugi gostje se prav tako odločijo za kak dan ali dva prenočišča v Svečini tudi med Praznikom pomladi.

Med obiskovalci smo našli tudi nekaj ljudi z Mute. Ne samo, da so sprejeli povabilo, da pridejo v Svečino, našli so celo povezavo med Muto in Svečino. In nam dejali, da je prav, da so prišli in si ogledali Svečino, njene griče ter uživali ob hrani in pijači.

Ponudnikov, ki so tokrat odprli svoja vrata, je bilo 20. Med njimi tudi Pliberškovi, ki so sprejeli že na začetku Praznika pomladi Korošce in mnoge druge. Jan Pliberšek je dejal, da so za obiskovalce poleg degustacije njihovih vin pripravili tudi hrano. Nekaj sendvičev z domačimi sestavinami je bilo že zunaj ob zunanjem šanku. V jedilnici pa so seveda lahko gostje dobili tudi konkretne domače jedi.

Za tako možnost se je odločila tudi skupina mariborskih lutkarjev, ki si je privoščila izlet v Svečino. Nekaj jih je doma v bližini, drugi so kraj še spoznavali. Uživali so pri kosilu in si naredili podlago, da bi lahko nadaljevali še degustacije svečinskih vin.

Čez dan je prišlo še več gostov, ki so vse do večera obhodili griče in obiskovali svečinske vinarje.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.