09:07, sob, 18. Maj

FOTO: Pred dnevom spomina na mrtve položili cvetje in se poklonili spominu na umrle policiste





Pred dnevom spomina na mrtve sta se 30. oktobra 2023, minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalni direktor policije mag. Senad Jušić poklonila spominu na policiste in druge, ki so izgubili življenje v vojni za Slovenijo 1991, ter spominu na policiste, ki so izgubili življenje pri opravljanju policijskih nalog po letu 1991.

Delegacijo, ki je položila vence pri dveh spominskih obeležjih v Parku spomina Tacen ter pri pomniku padlim v vojni za Slovenijo 1991 na Novih Žalah, oboje v Ljubljani, so poleg notranjega ministra in generalnega direktorja policije sestavljali še državni sekretarki na notranjem ministrstvu Helga Dobrin in Tina Heferle, vodja Sektorja prometne policije v Upravi uniformirane policije mag. Ivan Kapun in direktor Uprave kriminalistične policije Damjan Petrič ter podpredsednik Združenja Sever Alojzij Klančišar.

Prisotni so bili tudi Častna enota policije s praporom policije, prapor Združenja Sever in solist Policijskega orkestra.

V osamosvojitveni vojni so umrli Marijan Dobelšek, Željko Ernoić, Robert Hvalc, Stanislav Strašek, Franc Šoster in Bojan Štumberger. Pri varovanju in obrambi barikad, mejnih prehodov oziroma v spopadih z zvezno armado je bilo ranjenih še 28 pripadnikov policije.

Med opravljanjem policijskih nalog so življenje po letu 1991 izgubili policisti Jakob Ornik, Anton Lipovac, Mitja Capuder, Damijan Kukovič, Igor Mauser, Damir Golobič in Ivo Žnidarčič.

foto: GPU

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.