04:09, pon, 29. Apr

FOTO: Prizidek zdravstvenega doma v Lovrencu na Pohorju skoraj že končan





Prizidek zdravstvenega doma v Lovrencu na Pohorju raste, vidi se že, kako bo urejen po etažah.

Kako bodo uredili notranjost, zunanjost in tudi okolico, da bo dovolj prostora za paciente, zdravstveno osebje in tudi stanovalce, ki živijo v stari zgradbi, nam je povedal lovrenški župan Marko Rakovnik.

Vidi se že, kakšna zgradba nastaja, v njej bo več prostora za izvajanje zdravstvenih storitev. Prizidek bo imel tri etaže: klet, pritličje in nadstropje. Zdaj se že zaključuje z obdelavo lesene fasade na sprednji strani prizidka. Kaj vse bo v prizidku, je tako rekoč že znano. Dve ambulanti osebnega zdravnika, za pomoč na domu in patronaži, tudi fizioterapija bo v zgradbi, laboratorij, ne nazadnje tudi manjša ordinacija za posege in še kaj, saj dobijo v prizidku skoraj 500 kvadratnih metrov v vseh etažah.

Pomembno je, da bo vhod zdravstvenega doma ločen od vhoda za stanovalce, ki živijo v stari zgradbi. Župan je potrdil, da bodo uredili tudi okolico, obdržali parkirišče. Glede na to, da bodo v bližini še gradili druge objekte in uredili ulico, pa bo dovolj prostora za vse. Gradbena dela se bodo zaključila ta ali naslednji mesec, nato bodo urejali dokumentacijo z zdravstvenim domom, ki je partner v razpisu, naslednje leto pa se uporabniki selijo v prizidek.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.