20:57, sob, 4. Maj

FOTO: Projektno bogato poletje v Sveti Trojici se je zaključilo s Trilogijo ob Trojiškem jezeru





V Sveti Trojici so čez poletje intenzivno delali na petih novih projektih, s katerimi so urejali prostor lokalne skupnosti.

Urejati so začeli »vhod« v sam kraj z izgradnjo postajališča za avtodome ob Trojiškem jezeru, rekonstruirati so začeli cesto v Zgornji Senarski, lotili so se ureditve športnega igrišča ob osnovni šoli, namestili dostopne točke Wi-Fi in pri Kulturnem domu uredili vhod tako, da omogoča nemoten vstop gibalno oviranim. Zagotovo je bil vrhunec intenzivnega projektnega dogajanja čez poletje v Sveti Trojici koncertni dogodek, ki so ga poimenovali Trilogija ob jezeru.

Začetek delovanja Zavoda za turizem Sveta Trojica

S Trilogijo ob jezeru so v občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah zaznamovali uradno otvoritev Zavoda za turizem Sveta Trojica. Glasbeno-svetlobni spektakel z nastopi vrhunskih glasbenikov in umetnikov svetovnega kova, je bil izveden v skladu s priporočili NIJZ in kljub številnim omejitvam ogrel srca velike množice obiskovalcev. Preko osemsto jih je, kljub dežju in mrazu, v dveh večerih uživalo pod milim nebom ob nastopu Nine Pušlar in zasedbe Perpetuum Jazzile.

Z začetkom delovanja Zavoda za turizem Sveta Trojica, ki je začel svojo pot s spektakularnim dogodkom, kot je bila Trilogija ob jezeru, čeprav prikrajšana za zadnje dejanje, ko se je moral odpovedati nastop Luke Šulića, ki ga je odnesel potrjen pozitivni bris na virus Covid-19 v Lukovi ekipi, se napoveduje razvoj inovativnih turističnih produktov s 5-zvezdičnim doživetji v Sveti Trojici in na širšem območju Slovenskih goric.

Visoka kakovost bivanja v občini

Župan David Klobasa je ob tem povedal: » V Sveti Trojici se zavedamo velikih potencialov za razvoj turizma, ki jih kraj ima z dostopnostjo zaradi avtoceste, s trškim jedrom, bogato kulturno dediščino in naravnimi danostmi. Z izgradnjo komunalne in cestne infrastrukture, izvajanjem kakovostnih prireditev, oživljanjem ponudbe ob jezeru gradimo visoko kakovost bivanja v našem kraju in ustvarjamo doživetja tako za Trojičane kot obiskovalce. Pri tem sem še posebej vesel dobrega sodelovanja z občani, ki se vedno bolj vključujejo s svojim prostovoljnim delom.«

Sredi septembra so otvorili postajališče za avtodome ob Trojiškem jezeru na površini 560m2 z dvema parkirnima mestoma za avtodom in servisno ploščadjo. S tem postajališčem se je Sveta Trojica vključila v mrežo 162 postajališč v Sloveniji in prispevala k izgradnji mreže postajališč v Slovenskih goricah. Projekt je sofinanciran s sredstvi Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja v višini 39.500,00€.

V soboto, 26.09.2020, so ponovno odprli vrata športnega igrišča ob Osnovni šoli Sveta Trojica, ki so ga celostno uredili s preplastitvijo, popravilom stopnic, ki vodijo do slačilnic, prebarvali so gole, očistili in obnovili tribune ter uredili okolico z novo zasaditvijo. Tako je občina z izvedbo investicije ustvarila spodbudno okolje za razvoj športa, ki posameznikom zagotavlja enake možnosti sodelovanja in dostopnosti športa. Za operacijo so pridobili sredstva iz razpisa Fundacije za šport v višini nekaj manj kot 10.000,00€. Skupna vrednost operacije je sicer znašala okoli 36.500,00€. Pri tem pa je bilo opravljenega tudi veliko prostovoljnega dela občanov.

Dostop do interneta na javnih mestih

S projektom WIFI4EU so lokalnim prebivalcem, turistom in obiskovalcem zagotovili dostop do interneta visoke kakovosti z brezplačnimi dostopnimi točkami Wi-Fi na javnih mestih. Z izbranim izvajalcem so namestili 10 dostopnih točk na 7-ih lokacijah, od občinske stavbe, trškega jedra, samostanske kleti in dvorišča, osnovne šole z igriščem in telovadnico, Brunarice ob Trojiškem jezeru do vseh treh gasilskih domov –Trojica, Osek in Gočova.

Z operacijo Gibanje brez ovir, ki se je začela pred dvema letoma in zaključila letos z ureditvijo dostopa pri Kulturnem domu Sveta Trojica, se je uredila izgradnja klančine, varnostna ograja z držalom, vhod z menjavo vhodnih vrat in nadstrešek. S tem se je omogočil neoviran dostop v Kulturni dom širši javnosti, predvsem otrokom, starejšim, gibalno oviranim, mamicam z vozički in ostalim funkcionalno oviranim ranljivim skupinam. Občina je tudi za ta projekt pridobila finančna sredstva v višini okoli 23.200,00€ s sofinanciranjem s strani Evropske unije iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Celoten projekt je stal okoli 35.400,00€. Operacija se je izvedla v sodelovanju z dvema partnerjema, Lešnik & Zemljič, avtošola in cestni prevozi d.o.o. in Rdečim križem Slovenije – območno združenje Lenart.

Ob vsem dogajanju pa je župan v petek, 25.09.2020, v družbi državnega sekretarja MZI, gospoda Aleša Miheliča in predsednika uprave DARS d. d., gospoda Valentina Hajdinjaka, obeležil uradno odprtje ceste v naselju Spodnja Senarska, kjer je Direkcija RS za infrastrukturo, kot investitor že v lanskem letu izvedla rekonstrukcijo 1,15 kilometra vozišča ceste. Celotni projekt je stal 1,387 mio €, Občina Sveta Trojica je kot partner prispevala cca 264.000,00€ za ureditev pločnikov, javne razsvetljave, avtobusne postaje in prometne signalizacije v naselju.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.