23:50, tor, 7. Maj

FOTO: Prostofer odslej na terenu tudi v občini Pesnica





V Občini Pesnica je to leto zaživel nov projekt za mobilnost starejših, Prostofer. Danes so uradno predali vozilo svojemu namenu.

Vsem starejšim, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nizke mesečne dohodke, pa tudi slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi, bo Prostofer omogočil lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe, brezplačne prevoze do javnih ustanov, trgovinskih centrov ipd. Kar nekaj prostovoljcev se je že priključilo projektu. Kot so povedali danes, si želijo pomagati tistim, ki pomoč potrebujejo, saj se zavedajo, da jo bodo morda potrebovali tudi sami.

Župan občine Gregor Žmak je ob predaji še poudaril, da ima avto štirikolesni pogon, tako, da bodo z njim lahko dostopali tudi do bolj težko dostopnih lokacij, ki pa jih imajo v občini kar nekaj.

Klicni center je na voljo za rezervacije prevozov vsak delovnik med 8.00 in 18.00, rezervacijo prevoza pa je potrebno najaviti vsaj 3 dni pred izvedbo storitve.

Vozniki prostovoljci bodo prevoze opravljali od ponedeljka do petka med 8.00 in 16.00, izjemoma pa se lahko dnevi in ure tudi prilagodijo potrebam.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.