09:32, pet, 17. Maj

FOTO: Prvomajski pohod na Zavrh ponovno privabil množico pohodnikov





Tudi letos so se mnogi odpravili na prvomajski pohod na Zavrh v občini Lenart. Prišli pa niso samo iz Lenarta, ampak so se na pot odpravili tudi iz Destrnika, Trnovske vasi, Svete Trojice v Slovenskih goricah, Maribora in od drugod.

Pohodniki so se že zjutraj odpravili na pot iz Lenarta. Mnogi se na ta pohod odpravijo že več let zapored, tako zaradi samega praznika kot tudi zaradi tega, ker radi hodijo, planinarijo, obenem pa se lahko na Zavrhu družijo, kaj pojejo in popijejo, se vzpnejo na razgledni stolp. Nekateri tudi zaplešejo ob glasbi, saj na Zavrhu poskrbijo tudi za nastopajoče na odru.

Kar nekaj pohodnikov je takih, ki se ob vznožje pripeljejo iz drugih občin, na primer iz Svete Trojice v Slovenskih goricah, iz Destrnika, Trnovske vasi, Dupleka, Maribora  in mnogih drugih krajev. Ali pa se pripeljejo do polovice, preostalo pot pa opravijo peš. Nekateri se do razglednega stolpa odpravijo z avtom, zato je na vrhu vedno tudi velika gneča. Tako je bilo tudi letos.

Vreme je letos kar nekaj časa služilo organizatorjem, točno sredi dneva je bilo nekaj dežja, a videti je bilo, da nikogar preveč ne moti. Pri stojnicah, kjer so ponujali hrano in pijačo, je bila gneča, prav tako tudi pri mizah in klopeh. Ves čas so obiskovalci in pohodniki tudi hodili na stolp in si ogledovali okolico. Najpogumnejši in tisti, ki jih pot ni preveč utrudila, pa so še zaplesali.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.