00:25, pon, 29. Apr

FOTO: Ptujski brainobrainovci prišli iz Dubaja z najvišjo nagrado in zlato medaljo





Ptujski brainobrainovci so se udeležili tekmovanja v Dubaju in od tam prišli z odličnimi rezultati.

10-letni Rok Stopar je domov prinesel najvišjo nagrado Champion 6-letna Sia Pernat pa odlično zlato medaljo.

Letos je tekmovalce v Dubaju spremljala tudi vodja programa Brainobrain na Ptuju Urška Bratoš, ki je povedala: “Tako za tekmovalca kot starše in navsezadnje tudi zame, trenerko, je bilo doživeti mednarodno tekmovanje v Dubaju enkratna izkušnja. Lani nas je na tekmovanju zelo uspešno zastopala Sia, ki je letos svoj uspeh ponovila, pridružil pa se nam je še nov tekmovalec s Ptuja, Rok.”

Ponosna je na njune uspehe: “V istem prostoru, na drugem koncu sveta, med otroci različnih narodnosti, sta tako dva naša ptujska otroka preizkušala svoje veščine in v treh minutah pokazala svoj maksimum.”   Izpostavila je, da priprave na mednarodno tekmovanje niso enostavne, zahtevajo dve zmagovalni veščini – vsakodnevno vajo in zaupanje vase. Obojega se učimo in treniramo na Brainobrainu.

Vir: Brainobrain center Ptuj

Opisala je tudi tekmovanje, pri katerem vlada popolna tišina in 100-odstotni  fokus. Poudarila je, da je bila razglasitev nagrad čustvena. Otroka s ptujskega centra in tudi ostali slovenski tekmovalci so spet dokazali, da se lahko po kvaliteti in znanju kosajo z najboljšimi, je izjavila in dodala: “Tako smo se domov vrnili s pokalom in zlato medaljo. Skupen dan v Dubaju nam je ostal v najlepšem spominu, bogatejši za novo izkušnjo in z drugačnim pogledom nase in na svet, v katerem živimo.”

Tečaj Brainobrain se na Ptuju, na Prešernovi 22, uspešno izvaja že 6. leto, s programom pa razvijamo motorične in kognitivne sposobnosti otrok v predšolski
in šolski dobi, s poudarkom na koncentraciji in spominu. Tečaj je primeren za otroke od 4. leta starosti naprej.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.