11:51, pet, 26. Apr

FOTO: Pust pokopali tudi v Miklavžu na Dravskem polju





“Letošnji pust je pokopan. To se je zgodilo v izjemni kulisi v parku ob amfiteatru v Miklavžu. Za otroke so bile že popoldan pripravljene pustne delavnice in pustna predstava,” je zapisal župan občine Miklavž na Dravskem polju Egon Repnik.

Ob številni publiki je sledil nastop dobrovških in miklavških kurentov, ki so družno predstavili bogastvo naše etnografske dediščine, za ohranitev katere se ob tako številnem podmladku kurentov ni za bati.

FOTO: Občina Miklavž na Dravskem polju

“Sicer naj gre moja zahvala vsem zaslužnim za celoten niz pustnih prireditev od kurentovega skoka do današnjega pokopa. Še posebej zahvala mladim dobrovškim kurentom za 2. kurentovo povorko po celotni občini na čelu z njihovo voditeljico Matejo Pleteršek in PD Matej Bor za letošnjo 20. jubilejno pustno povorko. Bila je rekordna po številu udeleženih pustnih skupin in številu nastopajočih kurentov. S so/udeležbo KUD Polanec iz sosednje občine Starše jih je bilo več kot 100,” je še dodal Egon Repnik.

Ob takšni družni pozitivni energiji kurentov se ni za bati, da ne bila uresničena bogata letina in še eno uspešno leto za našo lokalno skupnost.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.