08:32, sob, 13. Apr

FOTO: Pust veselih ust s kurenti v Pivoli in s povorko v Hotnji vasi

V dopoldanskem času so se že tradicionalno zbrale pustne maske na Pohorski tržnici v Pivoli, člani Turističnega društva Hotinja vas  pa so priredili priredili pustno povorko.

V Pivoli na Pohorski tržnici so se že v dopoldanskih urah začele zbirati maske. Kot vsako soboto, so tudi danes bili tam lokalni ponudniki, priključili pa so se jim tudi tisti, ki so za najmlajše in malo starejše ponujali krofe ter druge dobrote.

Veliko je bilo družin z otroci

Otroci so se na tržnici lahko udeležili delavnic, poslikave obraza, se slikali pred foto steno in kot rečeno, posladkali s krofi. Obiskali so jih tudi kurenti, da bi pregnali zimo in porajali. Dogodka so se udeležili številni obiskovalci, predvsem pa družine z otroci, ki so bili maskirani v skupinske ali posamične maske.

Pustno dogajanje je potekalo tudi v Hotinji vasi. Letos je v Hotinji vasi ponovno potekala pustna povorka. Dogodek so priredili člani Turističnega društva Hotinja vas. Skupine pustnih mask so se že ob poldnevu začele zbirati in povorka se je začela ob 13. uri. med njimi smo našli marsovce, kurente, cigane, muhe, vlak smrti, Harryja Potterja na Bradavičarki in še več domiselnih mask.

Utrinki s povovorke v Hotinji vasi

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.