05:22, sob, 4. Maj

FOTO: Rogoška noč in zabavno druženje skozi cel dan





Včeraj se je v Rogozi odvijala Rogoška noč ter 60. obletnica Športnega društva Rogoza.

Že tradicionalno so v Športnem parku Rogoza priredili Rogoško noč 2023, ki so jo letos združili s praznovanjem 60. obletnice ŠD Rogoza. Dogajanje je bilo pestro skozi ves dan. Odvijali so se razni športni dogodki; turnir odbojke, košarke ter nogometa, pestro je bilo tudi dogajanje za najmlajše; napihljiva igrala, poslikave obraza ter iskanje “rogoškega zaklada”, seveda pa so tradicionalno kuhali tudi Rogoški lonec.

V kuhanju Rogoškega lonca se je pomerilo kar nekaj ekip, ki so jih večinoma sestavljali domačini in prihajajo sem vsako leto. Skrivnosti svoje jedi nam niso izdali, so pa nam vsi z veseljem povedali, da uživajo in da so se imeli super ob kuhanju lonca ter druženju. Zvečer pa je sledil tudi koncert Polkaholikov.

Poleg tradicionalnega dogajanja pa so hkrati obeleževali 60. obletnico ŠD Rogoza. Ob tej priložnosti so pripravili tudi fotografsko razstavo, ki si jo lahko ogledate v njihovih prostorih. Predsednik društva Matej Beranič nam je slikovito predstavil bogato zgodovino društva.

Športno udejstvovanje v Rogozi se je začelo v zgodnjih 60-ih letih, natančneje leta 1963, ko je bilo društvo ustanovljeno, a takrat pod drugačnim imenom. V Jugoslaviji so prirejali mnoge dogodke in tekmovanja, ki so bila znana po vsej državi. Izpostavil je predvsem žensko odbojko. V zadnjih desetletjih so v ŠD vlagali predvsem v razvoj infrastrukture, ki so jo pomagali nekoč graditi kar krajani sami, zdaj pa se lahko pohvalijo z odbojkarskimi, nogometnimi, badmintonskimi in drugimi igrišči. Beranič pa pravi, da vidi prihodnost društva predvsem v Nogometni šoli RoHo, kjer so se združili z nogometnim klubom v Hočah in tako skupaj ustvarjajo nove priložnosti za mlade nogometaše.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.