13:51, pet, 26. Apr

FOTO: S slavnostno seje se je končal festivalsko poln avgust v Lovrencu na Pohorju





Včeraj se je v Lovrencu na Pohorju odvijala Slavnostna seja Občinskega sveta ob 24. občinskem prazniku ter zaključku 27. Jezernikovih dni.

Na slavnostni seji so podelili priznanja občinskega sveta, županova priznanja ter razglasili častnega občana. Priznanje občinskega sveta sta prejeli Maja Mari Pisnik, 11-letna karateistka, ki je postala državna prvakinja ter Katrca Vezjak, predsednica župnijske Karitas Lovrenc na Pohorju.

Županovo priznanje so prejeli Zeliščarski krožek Srčna moč, Lovska družina Puščava, ki letos praznuje 70 let aktivnega delovanja, Godba na Pihala PGD Lovrenc na Pohorju, ki letos praznuje 90. obletnico ter Prostofer.

Častni občan postal znan zdravnik

Za častnega občana so letos razglasili Franca Verovnika. Verovnik je večino svojega življenja delal kot kardiolog v splošni bolnišnici Slovenj Gradec, kot avtor in urednik je v zadnjem desetletju sodeloval tudi pri izdaji dveh zgodovinskih knjig o Lovrencu.

Slavnostno sejo je z glasbenimi vložki popestrila Ditka, govor pa je imel tudi župan Marko Rakovnik, ki je poudaril dobro delovanje občine v preteklih letih. Večer se je nadaljeval na prireditvenem prostoru z nastopom domačega ansambla Lovrenških šest. Kljub slabemu vremenu, so šotor napolnili obiskovalci še zadnjič v okviru letošnjih Jezernikovih dni.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.