14:52, sre, 1. Maj

FOTO: S spustom belih balonov simbolno odkrili spominsko obeležje Bele ptice





“Na novem rogozniškem pokopališču smo s spustom belih balonov simbolno odkrili spominsko obeležje Bele ptice, posvečeno otrokom, umrlim med nosečnostjo ali kmalu po porodu. Spustili sta jih županja Nuška Gajšek in predsednica društva Solzice Petra Paver Urek,” so zapisali na Facebook strani Mestne občine Ptuj.

Smrt otroka je nekaj, kar nas kot posameznike vselej pusti brez besed, občutimo nemoč, četudi ne gre za našo izgubo.

“Zato smo v Mestni občini Ptuj skupaj z Javnimi službami Ptuj prisluhnili pobudi društva Solzice in pristopili k iskanju možnosti za ureditev primernega prostora in postavitev obeležja. Žal, nimamo te moči, da bi bolečino ob izgubi lahko čustveno kako omilili, smo pa poskrbeli za prostor, kjer bodo lahko starši, sorojenci, svojci žalovali – izrazili svojo bolečino, v mislih spregovorili s svojimi angelčki, jim poslali mir ter spokojnost tja na drugo stran neba in ohranjali spomin nanje. Vse do takrat, ko se z njimi znova srečajo in jih objamejo. Danes smo to storili z belimi baloni, ki so jih bele ptice ponesle nad oblake,” zapišejo.

Spominsko obeležje Bele ptice je delo akademskega slikarja in kiparja Tomaža Plavca. Obeležje je iz ulitega aluminija, prašno barvano v belo, visoko 2 metra, široko 1,5 metra in globoko 1 meter.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.