04:44, tor, 30. Apr

FOTO: S takšnim avtobusom prevažal otroke, vozilo izločili iz prometa





Včeraj so Domžalski in ljubljanski policisti na območju Domžal pri nadzoru prevoza otrok ustavili avtobus za prevoz otrok, kjer so bili pri vozilu odkrite hujše nepravilnosti glede tehnične brezhibnosti vozila.

Vozilo je imelo močno izrabljene pnevmatike in poškodovano vetrobransko steklo. Vozilo je bilo izločeno iz prometa, zoper voznika kot tudi prevozniško podjetje pa policisti vodijo nadaljnji postopek o prekršku.

“Otroci so v cestnem prometu med najbolj ogroženimi udeleženci. Po številu smrtnih žrtev so še posebno ogroženi takrat, kadar se vozijo kot potniki v motornih vozilih. Vozila za prevoz skupin otrok, denimo v šolo in iz nje, na šolske izlete, ekskurzije, treninge in drugo, morajo zato izpolnjevati več posebnih pogojev. Stroga pravila veljajo tudi za voznike, ki prevažajo skupine otrok oziroma upravljajo vozila za njihov prevoz,” zapišejo na PU Ljubljana.

Zaradi tega policija temu posveča veliko pozornosti in tudi opravlja pogoste nadzore nad prevozniki skupin otrok. “Predvsem se preverja psihofizično stanje voznikov, ter spoštovanje vseh predpisov s področja prevozov otrok. Vozilo, s katerim se vozi skupina otrok mora biti tehnično brezhibno in urejeno, kar mora biti skrb prevoznika in voznika, otroci pa morajo med vožnjo sedeti vsak na svojem sedežu, za kar skrbijo t. i. pedagoški spremljevalci (učitelji, vzgojitelji, trenerji in drugi.), ki jih spremljajo.” 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.