12:05, pon, 29. Apr

FOTO: Sanacija brega in ceste v Svetem Andražu se nadaljuje





Del novega opornega zidu ob cesti v Drbetincih v občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah so že postavili, sanacija brega, kjer se je lani sprostil plaz, pa se nadaljuje, skupaj s cesto do krožišča.

Sanacija brega ob cesti od Spodnjih Drbetincev, ki pelje v center občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah, je v polnem teku. Vidi se že dober del opornega zidu, ki pa se bo še nadaljeval, nam je dejala Darja Vudler Berlak, županja te občine.

“Gre za prvo večjo sanacijo po neurju oziroma po poplavah,” je izpostavila Vudler Berlakova, saj se je lani po tem pobočju sprožil plaz. V lanskem letu so dobili sredstva in začeli izvedbo sanacije in izgradnjo podpornega zidu. Gre za investicijo, vredno okoli 90 tisoč evrov, je še dejala, za 70 metrov kamnite zložbe. Nekoliko so to zložbo podaljšali v ovinek, da preprečijo morebitno nadaljnje plazenje.

Kasneje bodo preplastili tudi cesto. Predvidevajo pa tudi ureditev večjega odvodnega kanala nižje ob cesti, pri krožišču v Spodnjih Drbetincih. Tam je namreč med lanskimi poplavami bilo toliko vode, da je poplavilo novo krožišče. Ob tem pa računajo na sredstva države za redno vzdrževanje vodotokov. Izpostavila je, da so se že na skupnem sestanku pogovarjali o tem in dali več pobud.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.