10:56, pon, 20. Maj

FOTO: Šest mladoletnikov preteplo dva mladoletnika, enega hudo poškodovali

“Celjski policisti smo bili 3. februarja letos, v jutranjih urah, obveščeni o pretepu na Ljubljanski cesti v Celju. Z ogledom kraja dejanja, zbiranjem obvestil ter pridobljenimi posnetki video nadzornih sistemov, smo ugotovili, da je 7 oseb od tega šest mladoletnih, napadlo dve mladoletni osebi, pri čemer so enega huje poškodovali, enega pa lažje,” so sporočili iz PU Celje.

V preiskavi so ugotovili, da napadu skupine na dva mladoletnika niso botrovale medsebojne zamere in da napadena mladoletnika nista dajala povoda za nasilno dejanje.

FOTO: PU Celje

“Nasilneži so ju napadli zaradi želje po nadvladi nad njima in drugimi mladostniki, zbujanja strahu in uveljavljanja med vrstniki,” poudarijo.

Sedmerica je osumljena naslednjih kaznivih dejanj:
– sodelovanje v skupini, ki stori kaznivo dejanje, po II. odstavku 298. člena,
– lahka telesna poškodbe po I. odstavku 122. člena,
– huda telesna poškodba, po I. odstavku 123. člena in
– nasilništvo, po I. odstavku 296. člena Kazenskega zakonika.

Nasilna dejanja storjena na tak način so še posebej zahrbtna, zavržna in nedopustna. Mladoletnika, nad katerimi so se znesli, niso zaznamovale zgolj telesne poškodbe, pač pa tudi občutek ponižanja in strahu.

“Vsakršno nasilje je nedopustno. Policisti bomo tudi vnaprej ravnali tako, da bomo prvotno zaščitili žrtve nasilja, zoper osumljene nasilneže pa dosledno ukrepali,” poudarijo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.