05:24, pet, 19. Apr

FOTO: Slavnostna seja občine Vuzenica





Minuli teden, v petek 14. avgusta, so v občini Vuzenica praznovali občinski praznik na slavnostni seji. Na slovesnosti so tudi letos podelili priznanja, plakete ter nagrado občine Vuzenica.

Občina Vuzenica letos praznuje 26. občinski praznik, vendar so letos zaradi ukrepov in varnosti občanov in občank praznovanja odpovedali. Slavnostna seja je tako potekala v manjšem obsegu in po navodilih NIJZ (Nacionalni inštituta za javno zdravje).
Župan Franjo Golob je v svojem govoru poudaril uspešno zajezitev koronavirusa, saj so v občini zabeležili le en primer. Delovanje občine je potekalo nemoteno in zato so lahko nadaljevali tudi s projekti v tem letu.
Med temi štejejo: obnovitev šolske telovadnice, obnova talnih površin v vrtcu, obnovitev vodovoda, ter obnovitev cestne infrastrukture.
Tudi v prihodnje si želijo nadaljevati s obnovo telovadnice, katero si želijo povečati. Prav tako si želijo obnoviti Kulturni dom oziroma Modro dvorano, ki bo dobila tudi prizidek v katerem se bo nahajala nova občinska uprava, knjižnica in galerija.

Župan in podžupan sta v nadaljevanju podelila nagrade in priznanja. Pisna Priznanja, so prijeli Ana Vredinek, Ines Hribernik, Jani Marn in Srečko Lampret Mlajši. Prav tako so podelili pisna priznanja Lojzetu Gobcu, Štefanu Kresniku, Hanziju Weissu, Tomažu Ogrisu in Editi Velik za petdeseto obletnico likovne kolonije mladih. Plaketo občine Vuzenica so prijeli Stanislava Knez, Anton Javornik, ter Podjetje Ulbrich hidroavtomatika d.o.o..

Najvišjo priznanje, Nagrado občine Vuzenica je letos prijelo Upokojensko Društvo Vuzenica ob 70. let uspešnemu delovanju.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.