21:30, pet, 3. Maj

FOTO: Slovenska bakla danes prispela v Radence, mladi športniki so jo navdušeno sprejeli





Danes je slovenska bakla prispela v občino Radenci. Sprejeli so jo v parku, zraven novega amfiteatra.

Nekaj mladih športnikov in športnic iz različnih športnih društev in klubov je bilo tam. Slikali so se z baklo, nato pa so tudi odtekli nekaj krogov.

Pri vsakem krogu, ki so ga začeli, se je v ospredje postavil drug klub oziroma športno društvo, tako da so baklo in zastave lahko nosili vsak krog drugi športniki.

Na koncu so se še enkrat skupinsko slikali z baklo, posebej pa še z okvirjem, ki so ga predstavniki slovenske bakle prinesli zraven. Mladi in nadobudni športniki so tudi naši ekipi povedali, da se radi ukvarjajo s športom, tako zaradi druženja s prijatelji kot tudi, ker lahko tekmujejo in se imajo pri tem dobro.

Vsi skupaj so se strinjali, da so olimpijske igre tiste, na katerih nastopajo najboljši športniki in športnice. Da so pretekle olimpijske igre že spremljali in da bodo spremljali tudi letošnje ter navijali za slovenske športnice in športnike.

Občina Radenci tako kot večina slovenskih občin sodeluje v vseslovenskem projektu Slovenska bakla 2024. Letos bodo poletne olimpijske igre v Parizu. Slovenska bakla je kljub mladosti prepoznaven simbol olimpizma. Svojo pot je v tokratnem olimpijskem obdobju pred igrami v Parizu začela na vzhodu države, tri mesece bo potovala po Sloveniji in zamejskih območjih ter širila olimpijski duh, nato pa svojo pot zaključila na skrajnem severozahodu države.

Na pot se je odpravila 100 dni pred začetkom iger s tromeje Slovenije, Madžarske in Hrvaške v občini Lendava, nazadnje bo obiskala Kranjsko Goro, na stičišču treh držav: Slovenije, Avstrije in Italije. Od bakle se bomo skupaj poslovili 13. julija 2024.

Kmalu več v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.